Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość happyweek

po porodzie.

Polecane posty

Gość happyweek

Chcialam spytac o miesiaczke po porodzie. Urodzilam 5,5mca temu. Karmilam piersia 2mce potem dostalam okres. nastepny byl w terminie jak przed ciaza - 30dni. nastepny rowniez i nastepny - w miare regularnie - ok 30 dni. W zeszlym mcu pojawil sie po 27dniach - 9 sierpnia. 20 sierpnia nas ponioslo i nie uzylismy zabezpieczenia. Po 2 dniach mialam silne bole jajnikow - bolalo nawet przy siadaniu. Trwalo to tydzien. Miesiaczki wciaz nie mam - to juz 33 dzien. Robilam wczoraj test ciazowy - kinder test - wyszedl negatywnie a ja sie dziwnie czuje - taka rozpulchniona tam na dole, tak jkby mi wszystko mialo zaraz stamtad wypasc i od czasu do czasu odczuwam lekkie mdlosci. czy jest mozliwe, ze miesiaczka jeszcze sie nie uregulowala po porodzie mimo, ze przez 3 mce byla regularnie a moze to jednak ciaza? czy na moim miejscu powtorzylybyscie test innej firmy dzisiaj? nie mam w domu testu, dopiero kupilabym okolo poludnia to czy zrobic od razu czy czekac do jutra rana?

Gość zwałkuj Smykowi jakis mały
tzn ze skończył w Tobie tego 20-ego? zanim skończysz karmić to nie ufaj swojemu organizmowi,tylko sie zazezpieczaj za kazdym razem!!

Gość happyweek
no tak, skonczyl...nie karmilam juz wtedy piersia - karmilam tylko do maja. od tego czasu miesiaczka byla regularnie.

jest spore prawdopodobieństwo,ze mogliście wpaść zrób test,ale teraz jesz jeszcze za wszesnie. za kilka dni.

Gość happyweek
oczywiscie, ze wiem o zabezpieczeniu, ciaza nie bylaby tragedia - planoiwalismy drugie dziecko ale min rok po porodzie a nie 5mcy. zastanawiam sie tylko czy czekac jeszcze kilka dni - czy moze robic test? isc do lekarza? czy ktoras miala przeboje z miesiaczka po porodzie?

Gość kokobuła0090
według mnie zrub sobie test jescze jeden ale jutro albo za 2 dni.Najpewniejszy wynik bedziesz miała po becie.

jak 9 sierpnia dostałaś miesiączkę to 20-ego miałaś dni płodne akurat:O ale Was poniosło:P :P :P zrób test,ale później bo teraz jeszcze nie wykaże ja tez tak miałam,czułam,ze byłam w ciązy mimo,ze lekarz jeszcze nawet przy badaniu nic nie mogł stwierdzić bo było za wczesnie--a ja poswiadomie wiedzialam,ze zaszłam. poszłam za 2 tyg i lekarz tylko potwierdził moje przypuszczenia.

Gość happyweek
gdy to sie stalo byl 11 dziec cyklu - ja zawsze owulacje mialam dosc pozno i faza lutealna trwala u mnie mniej niz 12 dni. dlatego nie przywiazywalismy wagi do zabezpieczenia w tym dniu no bo do owulacji daleko przeciez...jak nastolatki normalnie. a skad te bole jajnikow utrzymujace sie tydzien? czy moga bolec juz po owulacji? bo jesli bol jest zwiastunem owulacji to oznaczaloby ze mialam ja ok 30 sierpnia czyli cykl by mie wydluzyl. nie pamietam swoich objawow z pierwszych tygodni pierwszej ciazy, nie pamietam czy tez mialam takie bole czy nie.

Gość happyweek
czyli mowicie, zeby poczekac jeszcze z testem? jesli nic sie nie przesunelo jestem 2-3 dni po terminie miesiaczki wiec chyba test powinien cos wykazac.a czy ten kinder test jest wiarygodny? on wykrywa ciaze przy stezeniu bHcg 25 - czyli do najczulszych raczej nie nalezy. gdybym nie miala malutkiego dziecka to juz dzis poszlabym na bete a z dzieckiem to ciezko sie wybrac na badanie. pamietam tylko ze w pierwszej ciaszy czulam, ze zaszlam nawet przed zrobieniem testu i przed terminem miesiaczki. teraz tez mam takie mysli. dzis nie moglam spac co nie jest normalne dla mnie w oststnim czasie - raczej wciaz niewyspana chodze. o 4 sie obudzilam i koniec. dziwnie tam w dole jakos...