Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandweyy

Jak ubierać się w ciąży?

Polecane posty

Gość sandweyy

Jestem w 6 mc ciązy, od początku ciąży przytyłam 6 kg, wsumie to tylko brzusiu się zaokrąglił no i może troszkę bioderka. Ale nie dużo. Jestem filigranową niskiego wzrostu kobietą i w sklepie dla cieżarnych nie mogę nic dostać. Tam sa takie wielkie ubrania i workowate że na mnie one nie pasują. A nie chcę wygladać jak worek jakis. Mam 29 lat i nie wiem jak ubrać się by nie wyglądać smiesznie ale atrakcyjnie. Chcałam jeszcze dodać że ciąża nie służy mojej urodzie i wygladam na twarzy nieciekawie pomyślałam ze może ubiorem nadrobię. Prosze o rady jak wy się ubieracie?

załóż swoje normalne spodnie i do tego pas ciążowy. bedziesz mogła miec je rozpiete a pas wszystko zakryje. do tego dłuzsza bluzeczka i juz

Gość assad
Jesień idzie, zainwestuj w spodnie, kilka tunik. A resztę wykorzystasz dotychczasowych ubrań. Rozpinane sweterki, żakiety, masz na pewno w szafie. Na te 3 miesiące nie opłaca się kupować zbyt wiele. Pewnie potrzebna będzie cieplejsza kurtka, czy płaszcz, której po porodzie nigdy nie założysz, więc nie przepłacaj. Filigranowe szybko wracają do figury sprzed ciąży.

Gość jaaa tez
te ciążowe to są wielkie jak namiot. Mam kilka i jak coś przymiezam w domu to patrzeć nie mogę, dopiero się w tym wygląda jak wieloryb. ja zrobiłam tak: w moje spodnie sprzed ciązy się mieszczę - tylko zapiąć nie mogłam. Kupiłam sobie kilka pasów ciązowych i po wypruciu paska ze szlufkami wszyłam sobie te pasy w kilka par spodni i w spódnice. Jak nie potrafisz szyć to może krawcowa. Pas kosztuje ok 10zł jak poszukasz na allegro a przeróbka - zależy od krawcowej - nie wiem od 10-30zł?. i do tego nosze normalne bluzki - te w które sie mieszcze sprzed ciązy.

Gość jaaa tez
*wypróciu* ;)

Gość ksennaaaa
a ja zamowilam sobie rewelacyjne spodnie ciazowe przez internet w rozmiarze 34. 2 pary bezowych i 2 pary czarnych. Wszystkie w stylu Chino, super nowoczesne, dobrze sie w nich czuje. Bluzek ciazowych nie kupowalam, tylko tunki, ktore bede mogla nosic tez po ciazy.

Gość fetafeta
a oglądałaś ubrania w sieciówkach typu H&M, tam są rownież ubrania w małych rozmaiarach

Gość pewnie że sa ubrania
w normalnych rozmiarach- chyba że ubierasz się na bazarze. Ja kupiłam spodnie w h&m. Można coś ciekawego wybrać. Na allegro też są spodnie w rozmiarze 34. koleżanka kupowała i wyglądały przyzwoicie. A kupowanie bluzek ciażowych nie jest konieczne. ja chodziłam w tunikach lub długich bawełnianych bluzkach. w ciąży kupowałam sobie takie rzeczy, które z powodzeniem używałam także po niej.

Gość miwelcik
ksennaaaa a gdzie kupiłaś ciążowe chinosy w rozm 34? przekopałam właśnie allegro ale nic nie znalazłam