Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A.m.i.c.a.

Nie wiem jak ulżyć miesięcznej córce

Polecane posty

Gość A.m.i.c.a.

Mała ma problemy ze zrobieniem kupki. Ostatnią robiła wczoraj o 16, widzę, że chce zrobić, ale nie może. Ogólnie problem z kupką jest od kilku dni. Kiedyś robiła 5 w dzień, 3 w nocy, teraz 1-2 na dobę, do tego jest płacz i prężenie się. Podawałam espumisan dla dzieci, herbatkę z koperku włoskiego. Czy czopek to już ostateczność?

Gość tytus 434535
Do lekarza idiotko a nie pomocy na kafe szukać!

Gość olei olej olej
po co zaraz do lekarza? mała jest na piersi?

Gość A.m.i.c.a.
Tak, tylko i wyłącznie.

Gość ccccccccccccccccccccccc
karmisz piersią czy mm? jesli mm, to dopajaj wodą, czopka jeszcze nie, zresztą nie dawaj jej całego czopa tylko pół lub 1/3. Natomiast jeśli karmisz piersią, to potrafi być nawet i tydzień bez kupy.

Gość ----------------
kup w aptece czopki glicerynowe dla niemowlat i daj jej polowke i kupka bedZie w 5 minut ja mojeje tez dawalam jak nic nie pomagalo zalecenie poloznej

Gość olei olej olej
na piersi tak może być ze robi często a później przerwa ja bym narazie poczekała. Połóż ja troche na brzuszku to tez ułatwia prace jelit.

Gość A.m.i.c.a.
Nie mam możliwości kupić teraz tych czopków (mieszkam na wsi, jestem sama w domu) Mąż je kupi dopiero po 21. Co mogę zrobić do tego czasu?

Gość jehfvl
poczekaj, moze malej wcale nie chce sie robic kupki a poprostu tobie sie to wydaje... mysle ze jezeli juz mozesz ją układać na brzuszku lub masowac brzuszek

Gość ----------------
masuj brzuszek nozki zginaj do brzuszka albo masuj palcem z olika odbyt mojej troche pomagalo

Gość A.m.i.c.a.
Domyślam się, że o kupkę chodzi, bo na pampersie są jej śladowe ilości. Dodatkowo, jak się wczoraj wypróżniła, to od razu się pogodniejsze dziecko zrobiło...

Gość Jeżeli robi siusiu w pieluszkę
a kupki nie chce to znaczy, że wszystko jest w porządku i nie należy nic robić!!! Może masz na ciężkostrawną dietę, może coś zjadłaś z czym jej brzuszek sobie nie daje rady??? Przyjrzyj się swojej diecie. A jeżeli mała nie robi kupki to zjedz 2 morele lub 2 śliwki suszone to dostanie biegunki, jeżeli tak bardzo ci zależy na kupce...

Gość A.m.i.c.a.
Nie zależy mi na kupce a na jej dobrym samopoczuciu. Dietę mam lekkostrawną, dbam o to. Siusia normalnie.

Mój nie robił od czwrtku do niedzieli,wypiłąm chyba z litr kopru wloskiego-podałam cyca,nie wiem czy akurat to pomoglo ale udalo sie i zrobil-w 3pieluchy;)

Gość Lilianaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moze masz herbatke koperkowa w domu to jej zrób, mozesz jej tez kupic kropleki Espumisan tez jej pomoga, czopki to nie jest dobry pomysł, nie mozna ich stosowac codziennie

Gość ojtam ojtam
dopajaj, dawaj probiotyk - np. dicoflor 30, i przyjrzyj się swojej diecie - działanie zapierające mają gotowane marchewki, baa nawet bułki - więc tu poszukaj przyczyny - co jesz ostatnio a co wczesniej nie jadłaś - nic z kakaem? czasem coś co wydaje się zdrowe lekkostrawne a działa zapierająco..

Gość Jeżeli robi siusiu w pieluszkę
No to nie ma powodów do obaw, najlepiej jak najczęściej kładź ją na brzuszku, to pomaga regulować pracę jelit i staraj się ją nosić w pionie aby odbiła, bo pewnie gazy jej siedzą w brzuszku, może właśnie dlatego, że nie odbija...Dzieci tak często mają niektóre odbijają po 2 minutach, inne po 10...I nie panikuj:)

masowanie odbytu powinno pomóc. Ja wkładałam końcówke termometru też jak do mierzenia temperatury.

Gość jehfvl
pisze o tym że moze ci sie wydaje bo mialam tosamo tzn myslalam ze nie robi kupki i jest jakis problem ale przyszla polozna i powiedziala ze co druga mama mysli ze jezeli dziecko tylko purtnie w pieluche i jest niespokojne to mysli ze nie umie kupki zrobic a to nie prawda... jak takie dziecko nie robi kupki 5-6 dni to mozesz sie martwic...

Gość ccccccccccccccccccccccc
wiesz jak się robi "jedzie rowerek na spacerek"? :) doginaj lekko nogi do brzuszka, jelita się trochę ruszą mechanicznie i może wyskoczy.

Gość A.m.i.c.a.
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Spróbuję z tymi ćwiczeniami :) swoją drogą - zna któraś może jakąś stronę z przepisami dla kobiet karmiących? Czasem głupieję, co mogę, czego nie mogę zjeśc..

Gość nie panikuj to może być
normalna dyschezja

Gość fanka anka
wszystko mozesz jeść. Mi 2 polozne powiedzialy ze jak chce karmic to mam jesc wszystko tylko obserwowac czy dziecku nic nie jest. Jadlam kapuste, brokuly, sliwki i nigdy nic malej nie bylo o czekoladzie nie wspomne

Gość A.m.i.c.a.
Mała zasnęła po herbatce z kopru a po przebudzeniu w pampersie była niespodzianka. Także dziękuje za wszystkie rady i pozdrawiam serdecznie!