Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżemporzeczkowy;)

Pierwszy samochód po zdaniu prawka :)

Polecane posty

Gość Dżemporzeczkowy;)

Zdałam prawko i zastanawiam się nad jakimś autkiem. Mam 15-20 tys na to. Czy automatyczna skrzynia biegów jest dobrym rozwiązaniem? Chodzi mi o jakiś zgrabny samochód. A Wy po zdaniu prawka czym jeździliście?

Gość giowaniprycz
nie kupuj sobie automata bo drogo kosztuje naprawa i same są drogie auta automata sam se nie naprawisz lepiej kup sobie pierw trupa jakiegoś bo jak rozwalisz czy przypierdolisz albo porysujesz to żal nie będzie i składaj na drugi wózek ale taki z salonu

Jak zaczniesz po zdaniu prawka jeździć automatem, to już się nie przestawisz na manuala. Ja po zdaniu prawka jeździłam starym Nissanem bez wspomagania, potem maluchem, potem 10 letnim Citroenem, a teraz mam dwa autka, jedno w manualu, a jedno w automacie. I ten automat to nie jest wcale taki miód.

Każdy kto uważa, że manual jest lepszy od automata to debil i wieśniak. Co złego jest w automacie? Bo oprócz zalet nie ma żadnych wad. Automat to: - wygoda (gaz, hamulec, kierownica) - bezpieczeństwo (można się skupić na jeździe a nie na wajhowaniu biegami) Jeździłem i manualami i automatami i polecam automaty. Po co się męczyć skoro może to zrobić za nas maszyna? Ciuchy też w rzece pierzecie czy w pralce automatycznej? Każdy mój znajomy czy rodzina na początku byli sceptyczni do automatów. Wieloletni kierowcy. A teraz tylko samochody z takimi skrzyniami kupują.

Gość mgjpadmjtdjt
ja na początku jeździłam starym mercedesem. klasyka:) był taki rozwalony że wogóle mi go nie było szkoda. ale jedno co wam powiem-auto duże, problematyczne. teraz nie ma samochodu w którym bym nie dała sobie rady, gdzieś się nim nie zmieściła. to dopiero była nauka jazdy:) i dlatego uważam że początkujący kierowcy nie powinni mieć samochodów droższych niż za 3tys:)

Gość gość
Zależy jak się czujesz za kółkiem. Ja zawsze mówię, że na start dobrze wziąć coś małego i sprytnego :) I nie chodzi o jakieś Tico czy Seicento, ale np. Corsę czy Ibizę, nawet nieco starszego typu. Idealna samochody do nauki ogłady na ulicy. Poczytaj też jakieś zestawienia. Na https://www.auto-motor-i-sport.pl/ kiedyś takie widziałem.

Gość Gość

Ja polecam Yarisa, to zwinne autko, do tego nie pali dużo i jest tanie w utrzymaniu. Wiadomo, że człowiek się uczy jazdy na pierwszym samochodzie także ten będzie idealny 😉