Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .klopotliwe zycie.

problemy z brzuchem, co to moze byc

Polecane posty

Gość .klopotliwe zycie.

mam tak juz od jakis 4lat. Zawsze czulam COS po lewej stronie podbrzusza. Nie wiem jak to opisac. To nie boli. Ma sie takie wrazenie jakby cos ciezkiego bylo powieszone w brzuchu. Jakis kamyszek. Cos mi tam ciazy i teraz to sie nasililo. Az mnie tak rwie jak by ktos wlozyl i reke do brzycha i ciagnal.czasami boli mnie nawet kosc miednicza i tak ciagnie az do@nogi. Chodze do lekarza. Ginekolog stwierdzil ze jajniki sa ok ale ja sie boje ze poprostu usg nie wystarczy zeby wykryc moja chorobe. Usg jamy brzusznej rowniez zrobilam. Wyszlo ze wszystko jest w porzadku. Niewiem co robic gdzie szukac pomocy. Jestem mloda. Chce byc zdrowa a lekarze mnie olewaja.

Gość pomidorówka z makaronem
a to nie jelito grube?

Gość .klopotliwe zycie.
ile ja bym dala zeby te dolegliwosci minely. Leze teraz na kanapie i tak mnie ciagnie az do posladka. Niewiem czy to jajmik czy co. Jakie badanie zrobic? A czy to jelito? Mam 22lata. Juz bym miala problemy z jetem? To tak promieniuje cala lewa strona podbrzusza mnie uraza. Nie ma dla mnie pomocy.

a masz p[roblemy trawienne typu biegunki i zaparcia, wzdecia albo chocby luzne stolce i zaparcia na zmiane?

Gość .klopotliwe zycie.
mam czeste wzdecia, wypruzniam sie raz na srednio. 3dn. Ale niewiem czy to jelito? Stosuje espumisan, tabletki na trawienie, harbatki, stosowalam diety, jadlam lekkostrawne posilki, glodowki a i tak to uczucie nacisku bylo. Wydaje mi sie ze to jajnik. Bylam u 3gonekologow. 3usg. I zawsze slysze to samo. Wszystko w porzadku. Ale czy udg wystarczy? Moze powinnam zrobic jakies inne badania

usg powinno wykryc. to jedno. i polecam soje natto do wyregulowania wyproznien, moze to byc jajnik ale problemy trawienne tez musisz wyeliminowac, bo moze byc to jelito grube. nie chcialabym cie martwic ale czeste wzdecia i bole wlasnie po lewej stronie na dole moga byc pierwszym zwiastunem wrzodziejacego zapalenia jelita grubego.

i zaparcia!

Gość to zespół
jelita nadwrażliwego,na to nie ma lekarstwa,nie jedz słonych i ostrych rzeczy,nie pij kawy,pij dużo wody i kup ulgix

no tak, po tym opisie z pewnoscia jestes w stanie stwierdzic jelito nadwrazliwe... akurat sie mylisz, bo mialaby biegunki 🖐️

Gość .klopotliwe zycie.
ale wrzody by mi tak ciazyly?

nie wrzody... :O zapalenie jelita. moze tak byc. idz do proktologa, skoro 3 ginow nic ci ginekologicznego nie wykrylo to idz do proktologa

Gość .klopotliwe zycie.
dostalam przekaz do gastrologa

Gość mnbm n
Może warto zrobić kolonoskopię? Weź skierowanie od lekarza i wykup sobie narkozę (ja miałam taką przy gastroskopii). Jeżeli masz jakis kłopot z jelitami, to badanie powinno to wykazac.

Gość .klopotliwe zycie.
ale narkoza jest droga. A bez narkozy boli?