Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eald_Syhter

Fakt legalizacji rozwodów, pod koniec XIX wieku to pierwszy objaw

Polecane posty

" 18:26 [zgłoś do usunięcia]pendzior Kto napisał ewangelie? Ludzie. Więc i ludzie mogą robić co chcą. Nie ma to jak dać wolną wolę, a później 10 przykazań. Do których to nawet kk się nie stosuje. @ Żyj i pozwól żyć innym. Przynajmniej tym, którzy na to zasługują @" To Bóg natchnął Ewangelistów, którzy je pisali, ponadto wiadomo, że Jezus był bożym posłańcem, a to o rozwodach to Jego słowa. I czemu mi wyjeżdżacie z kk, skoro piszę, że prawdziwe Chrześcijaństwo to arianizm i judaizm mesjanistyczny (judeochrześcijaństwo)

" 18:32 [zgłoś do usunięcia]kuniochi miedzy starozytnoscia kiedy to powtala Biblia w wpolczesnoscia to jest przepasc i troche sie zmienilo- np wksiedza kaplanskie jest napisan e-, ktokolwiek zlorzeczy ojcu lub matce winien byc ukarany smiercia,, w panstwach zachodnich tez juz sie nie stosuja kamieniowania kobiet co stracily dziewictwo przed slubem -wiec biblia nie pasuje do wspolczesnosci" Nie. To "współczesność", nie pasuje do Biblii, a to zupełnie inna sprawa . . .

Gość kuniochi
a co jestes zwolennikiem kamieniowania kobiet co stracily dziewictwo przed slubem? tak przeciez kaze St i niewierne zony tez usmiercac

" 18:39 [zgłoś do usunięcia]kuniochi a co jestes zwolennikiem kamieniowania kobiet co stracily dziewictwo przed slubem? tak przeciez kaze St i niewierne zony tez usmiercac" Wiadomo. Z Bogiem się nie dyskutuje. Poza tym, kto daje życie ma prawo je odobrać. Zapamiętaj to sobie . . .

Pozwolę sobie zauważyć, że to to człowiek daje i odbiera życie. Więc kto jest tu bogiem?

Gość sawsqwq
damascenka to ty nie rozumiesz musialas wziac rozwod by wybralas zlego faceta rozwod to przyznanie sie do zlego wyboru!

Ja do samotnych matek nic nie mam. Niech sobie żyją jak chcą. Mogą nawet pobierać 1% z podatku, tylko dlaczego, co niektóre, stawiają się w sytuacji rozczeniowej wzgędem kogoś, względem kogo nie mają prawa?

Gość kuniochi
swiete ksiegi powstaly przed tysiacami lat , byly wielokrotnie kopiowan e, redagowan e, sa pelne bledow , sprzecznosci ,niejasnosci wiec tylko naiwni uznaja je za Słowo Boże- a dlaczego Biblia nie kaze kamieniowac facetów co przed slubem sels uprawiali?

Gość kuniochi
wg bibli ojciec moze sprzedac dzieci w niewole-a jak to sie ma do dziseijzcy czasow?

Gość kuniochi
w USA do 1967 roku klikanscie stanow mialo zakaz małzenstw miedzyrasowych-bo tak jest w bibli-a kto to złamał - to kara 2 lata wiezienia lub 25 lat poza granicami stanu-no ciemnota totlalna

" 18:52 [zgłoś do usunięcia]kuniochi w USA do 1967 roku klikanscie stanow mialo zakaz małzenstw miedzyrasowych-bo tak jest w bibli-a kto to złamał - to kara 2 lata wiezienia lub 25 lat poza granicami stanu-no ciemnota totlalna" W Biblii nic nie ma o małżeństwach międzyrasowych, ale ja też jestem przeciw takim małżeństwom. Patrzcie co się stało z Persami. W starożytności byli czystymi rasowo Ariami, a jak wyglądają teraz. I tak Persowie brali udział w Odbudowie Świątyni. Widać Ariowie mieli dziejową misję do spełnienia . . .

Gość kuniochi
jak to nie ma w bibli? przeice z Izraelici mieli zakaz łaczenia sie z kananejczykami , oraz innowiercami-jest o tym w ST-chyb a słąbo znasz

" 19:04 [zgłoś do usunięcia]kuniochi jak to nie ma w bibli? przeice z Izraelici mieli zakaz łaczenia sie z kananejczykami , oraz innowiercami-jest o tym w ST-chyb a słąbo znasz" Właśnie innowiercami, nie innorasowcami. Kanaanejczycy wyglądali podobnie do Żydów. Ponadto Izraelici sami byli kannnejczykami i Egipcjanami po kądzieli. Np. Tamar matka Peresa i Zeracha, Albo Basemat matka Efraima i Manassesa.

Gość kuniochi
tak czy owak w USA tzw pasie biblijnym -taki zakaz był-motywowany biblią-

Gość buquile
"przeice z Izraelici mieli zakaz łaczenia sie z kananejczykami " Z bardzo dobrego i słusznego powodu.

"sawsqwq damascenka to ty nie rozumiesz musialas wziac rozwod by wybralas zlego faceta rozwod to przyznanie sie do zlego wyboru!" Trutututu :D Tak to sobie tłumacz :)

A ty Aramejka masz semickie pochodzenie, że masz taki nik? Naprawdę jesteś Syryjką, czy tylko się zgrywasz?

Gość sawsqwq
Damascenka rozumiem ze rozwod dla ciebie oznacza ze wybralas dobreo facerta.. i dlatego sie z nim rozwiodlas hehe

Gość ty przychlascie jakbym
cie znalazl to bys skonczyl z kosa w sercu pierdolony hitlerowcu

Czemu ja nic nie mam do Semitów. To oni wymyśłili nauki ścisłe i budowali pierwsze miasta. Z ciekawości się pytam . . .

"sawsqwq Damascenka rozumiem ze rozwod dla ciebie oznacza ze wybralas dobreo facerta.. i dlatego sie z nim rozwiodlas hehe" Poznać głupiego po śmiechu jego :-o Nie, słonko. Dla mnie rozwód NIE JEST/NIE BYŁ tragedią. Cieszyłam się, gdy wychodziłam za maż i cieszyłam się, kiedy brałam rozwód. Jarzysz? Czy nadal za trudne?

Gość livadia
Kk kaze miec stado dzieci w biedize brudzie smrodzie glodzie- i glosi ze jedno dziecko to grzech

Eald_Syhter Nie, nie. Tu nie chodzi ani o Mojżesza ani o Józefa, syna Jakuba. W jakimś programie mówili o tym, ale naprawdę nie pamiętam, którzy faraonowie mieli w sobie krew Abrahama.

Ale Arabowie to podobno potomkowie Ismaela syna Abrahama. Może to o to chodziło. Czyli nie o żydowską, a arabską krew . . . Wiadomo że Egipcjanie zostali niemal całkowicie zasymilowani przez Arabów . . .

Gość sawsqwq
Damascenka az taka niekumata jestes? wychodzilas za maz z zamiarem rozwodu? tak czy nie? bo jesli nie, to rozwod byl czyms nieplanowanym dla ciebie