Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggggggggggfff

Dlaczego kobiety lecą na ''bad boyów'' niech mi ktos wreszcie wytlumaczy!!!

Polecane posty

" 19:38 [zgłoś do usunięcia]Moorland nie wiem, ja znałam/znam paru takich co wyglądają groźnie, a przy bliższym poznaniu wcale groźni czy niemili nie są. Znam też takich co sprawiają wrażenie miłych, uczynnych, dobrych...a kanalie takie, że w łeb strzelać i patrzeć tylko jak krew się leje. Wygląd nie ma tu nic do rzeczy. " No nie wiem. Ja wyglądam na cichego i uczciwego i taki jestem. Pozory czasami mylą. Ale właśnie: Czasami . . .

Eald - dlatego właśnie lepiej nie sugerować się tym jak ktoś wygląda. Zachowanie - to co innego, ale co można powiedzieć o zachowaniu osoby którą tylko minęło się na ulicy?

Gość psikot
każdy lubi co chce, jak się jakiejś karki podobają, to cóż, ma prawo. Ale już widziałem karka co wymiękał przed kurduplem.

Ale po wyglądzie zawsze można "wstępnie oszacować" charakter człowieka. Była taka książka Bieracha . . .

Gość Karolina z zasadami
buguile - zgadzam sie z Toba w 100% Nie zaprzeczam ze tacy mezczyzni maja wieksze oddziaływanie, bo własnie tak jak piszesz wywoluja emocje , ale tak naprawde wszystko zalezy od kobiety co ma w głowie No coz jesli kobieta sie nie szanuje to nie potrzeba bad boya tutaj I taki o wygladzie miska moze jej niew szanowac Nie mam pojecia co niektóre kobiety maja w tych głowach i sa przekonane o tym ze ich mezczyzni zmienia sie o 180 stopni za ich sprawa Nawet uroda miss nie pomoze jak ktos ma w dupie wszystko i jest wiecznym chłopcem Powodzenia niwniary! :)

Gość Karolina z zasadami
* naiwniary

Nie, nie można :) Patrząc na zdjęcie oszacujesz na tyle na ile dany wygląd łączysz z danymi cechami. Czyli krótko mówiąc oszacujesz na bazie swoich uprzedzeń, wyobrażeń i stereotypów. Można na upartego twierdzić, że np. ktoś kto ma bardzo ostry makijaż sygnalizuje w ten sposób pewność siebie...ale osoby które bardzo chcą ukryć swoje kompleksy też często właśnie robią to pod maską z tapety. Można zgadywać, ze jak ktoś wygląda groźnie to jest groźny...a może być tak, że wygląda groźnie bo jest niepewny siebie i ucieknie jak powiesz "bu" za jego głową, a ten wygląd to tylko strach na wróble. Więc lepiej nie zgadywać.

Gość nooooooo
coś w tym jest do nooo. szanujące sie dziewczyny ?? o_O Gdzie ?? Chyba tylko gdzies na wioskach. Teraz panuje moda na puszczalstwo, k**wiarstwo. Wiedziałaś o tym ? Czy rżniesz głupa. :d Zreszta daleko nie trzeba szukac, poczytaj tutaj na kafe co reprezentuje wiekszość kobiet. Zdrady, manipulacje, zakłamanie, patologie i można jeszcze długo wymieniać. Ale ty oczywiście udajesz, że nie widzisz tego szamba kobiecego. Ciekawe dlaczego. :d oczywiscie wiem ze panuje kurewstwo, wsrod kobiet jak i mezczyzn, nigdy nie bedzie idealnie, rownowaga musi byc :P ale sa szanujace sie dziewczyny, bez przesady.. jesli chodzi o kafe to tez mozna wyciagnac wnioski z tego co reprezentuje tu wiekszosc mezczyzn, takze...

Moorland sama pisałaś, że twój świat duchowy nie istnieje, więć nie ucz mistyka, co to znaczy kierować się intuicją . . .

Gość coś w tym jest
i głowe daje, że jakbyście je zapytały o ideał to odpowiedza ''o dobrym sercu, żeby szanował, dbał, itp.'' a wybierają całkowite przeciwieństwo tego co deklaruja hipokrytki. Każda bez wyjątku pierdoli o miłości po grób, a jednocześnie gardzi prawiczkami w swym odrażającym zakłamaniu. Każda bez wyjątku pierdoli o bezpieczeństwie, a wybiera niepewność jutra. Ja wiem jedno. Jesteś dobry dla kobiety, ona jest zła dla ciebie i na odwrót.

Ja moze napsze jak bylo u mnie- tylko po mnie nie jedzcie. Ja poznalam swego ex bardzo mlodo---poznalam go w Domu Misyjnym na Mszy i sie zakochalam sie gorzej niz '' na zaboj''. Nie Wiedzialam pierwsze 5 miechow co to za gagatek---to wyszlo z czasem. Bylismy razem wiele lat....w koncu zamkneli go na 24 godzz przed slubem koscielnym.

Intuicja nie zawsze ma rację, a uprzedzenia bardzo często mają wpływ na to jak coś odbieramy. Twój wcześniejszy nick to Ave_Dave?

Gość jkkldkljdkj
czemu piszecie tylko o tych złych chłopcach a nie o dziewczynacvh ? co miało znaczyć, że jej dobrzepatrzyło z oczu ? może to wieśniara pospolita jak doda ? , miałe ładne oczka i już zdakłądacie że fajna a może właśnie niefajna i dobrze że siięzadaje z podejrzanymi typkami , i tu i tu może zawodzić wyglad

Moorland. Ale stereotypy nie biorą się z nikąd. Znikąd się nie wziął wizerunek Niemca sztywniaka, Rudego Szkota, Skąpego Żyda, czy Rospustnego makaroniarza. Przykro mi ale taka jest PRAWDA

Gość zandaliaaaa
ja nie znosze facetow grubych , z tatuazami i łysych

Gość zandaliaaaa
facet nie moze sie tlumaczyc urodzeniem dziecka - wiec jesli matlusty brzuch to dno-fuj , ohyda

Wiesz gdy na to patrze z perspektywy czasu ... Niestety serce nie sluga i rozum przy zwariowanej milosci sie wylamncza.... Wsumie dzieki Bogu ze sie nasz zwiazek zakonczyl...

stereotyp rudego szkota nie jest stereotypem...Szkocja ma największy procent rudych na świecie. Poza tym mówisz o wpływach kulturowych, na których też można się zdrowo przejechać. Tutaj jest mowa o wyglądzie indywidualnych osób za którym może stać masa powodów wliczając w to kiepski gust (irokez). Autora zabolało, że ładna dziewczyna szła z z facetem który się jemu z wyglądu nie podobał, a kim autor jest żeby to oceniać? To tak jakby powiedzieć "ta laska to dziwka, bo ma tylko górę od kostiumu" - nie zwracając uwagi na to, że jest 30 stopi i panna mogła nawet nie pomyśleć, że ktoś jest pieprznięty i będzie się nad jej ciuchami zastanawiał.

Gość psikot
co tam wygląd, cherubinek o niebieskich oczach wyciąga gnata i wali ci w twarz, takie czasy. Na stereotyp badboya która chce to leci :P Do dziś pamiętam, jak jakiś kaszalot kiedyś na mnie popatrzył zza szyby 15 letniego bmw z karkiem w dresie przy boku. Cholera, nie wiem, śmiac się czy płakać :( taka była dumna.

Gość nie czaje was
kiedyś kobiety stawiały na tzw. "poczucie bezpieczeństwa" a teraz co mamy seks przed ślubem, mieszkanie przed ślubem itp. Kiedyś kobiety wymagały zobowiązania faceta, jakiejś deklaracji a dziś to byle bycie chłopakiem i dziewczyną i rozkładacie nogi. Poczucie bezpieczeństwa zamieniłyście na szybki seks.

Moorland czasem zycie pisze scenariusze , ktorych sie nikt nie spodziewa. Gdybym wiedziala ze go tam wtedy poznam, nigdy bym nie pojechala na te rekolekcje bo bym sobie oszczedzila wielu lez i cierpien w zyciu. To co ja z nim przeszlam-owszem mozna i bylo napisac ksiazke-ale co mi z tego... Wyobraz sobie ze 2 dni temu zadzwonil do mnie zeby mnie przeprosic---po prawie 5 latach milczenia...

najgorsi są panowie typu bears ktorzy posiadają duze brzuszki do których mozna sie przytulic , za takimi to panny szaleją :(

Gość psikot
no i jak te kobiety szanować, jak rozkładają giry przy byle okazji?

Biest - ciekawe co go nagle naszło. Ludzie czasami podejmują bardzo irracjonalne decyzje. Najgorzej, jak wierzysz, że jest w kimś coś dobrego i warto o to walczyć... Cream - :D