Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noworódka

8 tydzień ciąży i bardzo niski progesteron

Polecane posty

Gość noworódka

hej rozpoczęlam 9 tydzień ciąży. Niestety, radość miesza się z przerażeniem, ponieważ dzisiaj odebrałam wyniki badań i okazało się, że w 8 tygodniu ciąży mój poziom progesteronu wynosił ok 17 ng Ponieważ miałam jednorazowy incydent z lekko brunatnym, może nawet beżowym plamieniem, moja ginekolog przepisała mi duphaston, który biorę już 4 dzień (3X1tabletka). Podejrzewam więc, że poziom progesteronu podskoczył (tak zresztą mówi moja ginekolog). Problemy hormonalne mogłam mieć juz od jakiegoś czasu, niestety lekarze bagatelizowali problem, ale miałam dużo objawów związanych z okresem, które wskazywały na niedobór progesteronu. Mimo to zaszłam w ciążę. W zeszłym tygodniu miałam badanie usg - dziecko ok, serduszko bije. Co jakiś czas mam wymioty, z innych objawów - zawroty głowy (czasami), osłabienie, senność. Czy powinnam mimo to obawiać się poronienia? Czy ktoś miał sytuację podobną do mojej i bardzo niski progesteron w ciąży?

mialam podobne klopoty do twoich.od 6 tyg do 37 bralam luteine i duphaston.wszystko bylo prawie w porzadku oprocz skracajacej sie szyjki ale to nie wina progesteronu.czasami mialam plamienia.donosilam ciaze do konca.Tobie tez sie uda:)

Gość noworódka
Dziękuje kasiulek za słowa otuchy. Bardzo chciałabym żeby było wszystko ok. Martwi mnie jednak to, że 1,5 roku temu wykryto u mnie leukoplakię sromu. W szpitalu (miałam robioną biopsje) wszyscy byli zdziwieni, że w tak młodym wieku 31 lat mam chorobę, która kobiety w podeszłym wieku. Głownie z powodu niedomagań hormonalnych. Od póltora roku nie robie nic innego jak chodzę po lekarzach, żaden nie skumał, że mogę mieć problemy hormonalne, choć u mnie to jest widoczne gołym okiem (niższy głos, więcej owłosienia). Teraz martwie się, że skoro mam jakby objawy przekwitania, to nie powinnam mieć dzieci bo wiadomo z jakim ryzykiem to się wiąże. Jestem załamana. Czekam na wyniki tarczycy, bo też tam miałam jakieś cyrki - raz niedoczynność, a raz wszystko ok. :(