Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga_krk

prawo jazdy - Kraków

Polecane posty

Gość Kinga_krk

Cześć, ogromna prośba - proszę o namiary na lekarza w Krakowie, który wystawi zaświadczenie bezterminowe do prawka, przy okularach (stała wada, niezmieniająca się od lat)

Gość tak ja
z tego co się orientuje to najpierw okulista i to on wystawia zaświadczenie bezterminowo a potem lekarz na podstawie tego wypisuje ogólne badania na prawko

Gość wrfgawrt
jak wygląda takie zaświadczenie od okulisty? podana jest tylko wada czy cos wiecej?

Gość Kinga_krk
Mam wadę -2,5, nie słyszałam zeby szło się do okulisty, wszystko wystawia lekarz z uprawnieniami, jak medycyny pracy. Wiem, ze niektórzy nie robią problemu i dają bezterminowo z adnotacją, że trzeba jeździć w okularach/soczewkach, a inni nie. I tu prośba o namiar

wystarczy że pójdziesz do okulisty do którego zazwyczaj chodzisz i on ci wystawi bez problemu przy takiej wadzie z adnotacją że musisz mieć okulary/soczewki nie trzeba się udawać do jakiegoś "specjalnego" okulisty ;)

Gość Kinga_krk
To nie tak, muszę miec orzeczenie lekarskie od lekarza uprawnionego do wystawiania zaświadczeń kierowcom. On sprawdza wszystko, nie tylko wzrok.

tak tylko ten lekarz wyśle ciebie (jeśli będzie potrzebował) do twojego okulisty a po drugie wiele szkół ma kontrakty z takimi lekarzami i masz badania podczas któregoś wykładu.

Gość Kinga_krk
Wiem, moja szkoła każe mi zrobić samodzielnie badania. Dzięki za pomoc, ale ja potrzebuję konkretnego namiaru na lekarza/przychodnię, bo niestety tu lekarze sa niejednoznaczni i to czy dadza bezterminowe zalezy od ich widzimisię

wątpię aby ci nie dali bezterminowego ;) poza tym ja przy znacznie gorszej wadzie miałem mieć na aż 5 lat a i tak dali mi bezterminowe ;]

Gość Kinga_krk
dzieki za pocieszenie

poza tym przedłużenie prawka to nic innego jak iście do lekarza który bada kierowców i zaniesienie papierków do urzędu ;]

Gość MATRIX12345
A CZY PANI DR wÓJCIK WYDAJE ZAŚWIADCZENIA Z ADNOTACJĄ PRAWKA BEZTERMINOWEGO??

Gość gość
Że się podczepię... skoro już mowa o prawkach w Krakowie, to macie może jakiś dobry namiar na szkołę jazdy w naszym pięknym mieście? Większość moich znajomych poleca Albar, podobno szybkie postępy i mega przyjazna kadra. Słyszeliście coś o nich? A może sami tam robiliście? Z góry dzięki za wszystkie opinie ;)

Gość asmarken
Ja na kurs chodziłem do tej szkoły http://www.oes.krakow.pl/. Mają tam świetnych instruktorów, którzy bardzo dobrze dogadują się z młodymi osobami. Osobiście robiłem prawo jazdy kat AM z Panem Grzegorzem Fita i przygotował mnie do egzaminu na prawdę dobrze. Byłem w stanie poradzić sobie w każdej sytuacji! Mogę bez problemu polecić tę szkolę każdemu!