Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W podskokach

Ruchy malucha

Polecane posty

Gość W podskokach

Hej, Przeczytałam właśnie parę artykułów na necie o ruchach dziecka, bo mój maluch rusza się praktycznie non stop, kopie się, wierci - nie ważne w jakiej pozycji jestem i ogólnie co robię. W jednym z nich było napisane tak: "Aktywność płodu jest cechą osobniczą nie każde dziecko rusza się w ten sam sposób. Dzieci przecież już w życiu płodowym mają różne temperamenty jedne są bardzo spokojne, inne stale przypominają o sobie mocnymi ruchami." I stąd moje pytanie, czy to znaczy że maluchy które w brzuchu były bardzo aktywne i ruchliwe rodzą się z takim samym temperamentem? A te spokojne w życiu po płodowym też takie są? Jak to było u Was? :)

Moja córka w brzuchu była mało aktywna ;p czułam ją wieczorami najbardziej jak leżałam , nawet w nocy jej nie czułam jak się ruszała a teraz to szatan wrodzony ;p cały czas w ruchu a ma dopiero 5 miesięcy tylko obraca z boków na bok albo przesuwa się w różnych kierunkach i bardzo mało śpi w dzień za to w nocy śpi chociaż ;)

to nie jest tak. Czlowiek zmienia się przez całe swoje zycie. za dziecka często ludzie są energiczni, niespokojni, wybredni itp, a pozniej zyją jako ludzie ustabilizowani emocjonalnie, spokojni. Często matki się smieją ze będzie piłkarz bo tak kopie i daje popalić w brzuszku, a jak przychodzi co do czego, to dziecko jest grzeczne jak anioł , i woli siedziec i klocki układac niz grac w piłkę. Poza tym wazne jest to, że tak małe dziecko, nie kontroluje swoich ruchów. Im starsze tym ma wieksza swiadomosc tego ze rusza nogą- wiec moze chodzic itp. Tak ze nie martw się na zapas, i nie wyobraza sobie ze będziesz zasapana latac za maluchem :)

Gość W podskokach
Haha smierc Właśnie o to mi chodziło. Boję się że jak on teraz nie śpi w ogóle tylko tak hasa to może być tak samo jak się urodzi. :) Dzięki za odpowiedź. Ale w sumie nadal jestem spragniona informacji jak to u większej ilości mamusiek było. :)

nic się nie martw, Twoje dzieciątko nie rozpoznaje jeszcze dnia od nocy. Nie ma stałego rytmu, więc hasa jak mu się podoba. Czasami nawet i gdy śpi to fika, tak jak my podczas snu, obracamy sie, przekręcamy, odkrywamy, zakrywamy, drapiemy itp :) Jesli chcesz wiedzieć jakim dzieckiem będzie Twoja kruszyna, to raczej proponowała bym przypomnieć sobie jaka Ty byłas gdy byłas mała, czy czorcica, czy grzeczna dziewczynka. I ojciec dziecka tak samo. To Wam powie więcej. W końcu to z Was ten człowieczek powstał i Wasze cechy charakteru będzie miec ;)

Gość W podskokach
Oboje z mężem siedzieliśmy 2 tygodnie dłużej niż termin porodu. Po urodzeniu spałam od wieczora do rana i moja mama ciągle bała się że się udusiłam w łóżeczku, a ja po prostu byłam śpiochem. No i w ciągu dnia rodzice puszczali metal na cały głos i ja też spałam. Do tej pory mama z sentymentem wspomina te czasy i swojego niemowlaka idealnego. To samo mąż, z relacji teściowej. To co, moje też takie będzie? :D Och dużo bym za to dała by poszło we mnie!