Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to jest zachowanie ok?

zachowanie kolezanki chorej na wzwb

Polecane posty

mam kolezanke, jakis czas temu dowiedzialam sie, ze choruje na wzwb. znalam ja jeszcze przed tym, nim podjela leczenie... jest chora - ok nie jej wina, ALE ona nie zahcowuje kompeltnie zadnych srodkow ostroznosci jesli chodzi o innych. wbija sie do ludzi na chate, spi u nich, je u nich i kurcze, potrafi sie napic od kogos piwa, wziac gryza jakiejs kanapki itd czy tak to powinno wygladac?? przeciez moze kogos zarazic. bardzo lubi pic od innych, troche zenujace:/ tez mialam taki okres, jak nie wiedzialam, ze jest chora, ze cos ode mnie brala )(ja od niej raczej nie, bo nie mam tego w zwyczaju) kurcze pamietam jak razem jadlysmy fryty i takie tam:/ co z tym zrobic?? ona nie powinna sie tak zachowywac chyba??

co z tym zrobic? za zarrazeniem hivem idzie sie siedziec, a wzwb zaraza sie 100 razy szybciej:O

wlasnie czytalam jakis artykul o tym, ze dzieci zarazily tym swojego ojca, no masakra jakas ludzie co robic:O to pczesto przez wiele lat jest w ogole bezobjawowe

Gość fuuuuuuuur
przecież tym można się zarazić tylko przez krew albo stosunek... :o

Gość Dr. Psychiatra
pomyśl sobie z iloma facetami lizałaś się, ruchałaś którzy mogli miec wzw, HPV, HIV itp. nie wiedząc ze te osoby są chore bo skąd dodać moge ze twoja matka, ojciec, brat ciotka, babka itp.mogą być chorzy i zarażając sie u dentysty lub przy innym zabiegu chirurgicznym i jesz z ich ra jedzenie nie wiedzac ze sa chorzy

jak sie nie znasz to siei nie nie wypowiadaj, przez wszystkie plyny ustrojowe mozna sie zarazic hbv przez sline rowniez, przez stosunek i krew to sie mozesz hivem zarazic a wzwb jest 100 razy bardziej zarazalne

Gość fuuuuuuuur
nieprawda, wzwb jest dokładnie tak jak z hiv :o Dziewczyno, skąd Ty się urwałaś? Gdzie Ty przeczytałaś, że mozesz się zarazić wzwb przez ślinę? w Przyjaciółce?

ty pseudo doktorku napisz jeszcze raz po polsku i zrozumiale. nie rucham sie z nikim. w moim domu nikt chory nie jest, bo wszyscy mieli badania za wyjatkiem mnie. zreszta nie chodzi to oto, jak ktos nie wie, tylko jak WIE ze jest chory, czaisz?

doktorku nie wypowiadaj sie, bo widac, ze sam jestes jakims nosicielem. rozmawialam z lekarzem z rodziny - mozna sie zarazic przez wszystkie plyny ustrojowe. jest o wiele bardziej zarazalny niz hiv, idz wez leki lepiej, bo juz majaczysz

Gość fuuuuuuuur
No to pozdrów tego lekarza rodzinnego ode mnie :o

Gość co sie stało? opowiedz
A pomyslałaś JAK się zaraża przez ślinę? :o:o Tylko i wyłącznie wtedy kiedy w jamie ustnej masz ranę otwartą, nawet mikroubytek, przez który ślina dostanie się do krwioobiegu. Zmień lekarza albo doucz się zanim zaczniesz pouczać innnych gówniaro 🖐️

znaczy ojciec od dzieci a dzieci w szpitalu

jejku jaka sie wsieklizna nosicieli zrobila :O prosze o opinie osoby normalne, zdrowe