Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nesanicaaa

Erasmus - warto?

Polecane posty

Gość Nesanicaaa

Czy są tu osoby, które były może na Erasmusie?

Gość moj kot jest rudy
bylam w berlinie. powiem tak +musisz to przemyslec. serio. wszystko zalezy od poziomu uczelni,wymiernych korzysci, i twoich zamiarow. ja np. bylam rok i zaluje ze zostalam tak dlugo. czasami tez zastanawiam sie czy bylo to sluszne bo dla wyjazdu zrezygnowalam z drugiego kierunku, po porowrocie mialam problemy z aklimatyzacja. z 2 strpoznalam troche swiata i ludzi. na prawde wielu. no i umiem dobrze jezyk. badz zorganizowana,przygotowana, pewna siebie. zycze ci powodzenia

Gość ja tez chce na erasmusa
ej Ty tam wyzej powiedz, jesli nie chce sie uczyc tylko imprezowac i moze pracowac to moge jechac? do tego berlina chociazby? znam niemiecki jako tako, a placi sie za uczelnie i akademik czy uczelnia macierzysta to pokrywa?

Gość moj kot jest rudy
placi sie, musisz zaliczyc egzaminy po niemiecku badz angielsku, do berlina nie jest tak latwo sie dostac.

zresztą moja uczelnia nie ma z berlinem tylko innym miastem :/ a do jakiego kraju latwo sie dostac i malo sie robi na miejscu? wiem,ze moja uczelnia ma umowe z grecja,turcja i cyprem...gdzie najlepuej

Gość moj kot jest rudy
ja pierdole. masz raczki i mozdzek to wejdz na stronke swojego uniwersztetu lansu i bansu i sie dowiedz a nie pierdolisz na tym forum jak potluczona. najlatwiej pewnie sie dostac do budapesztu, pragi, bratylsawy. etc.

e tam do pragi to ja moge jechac nawet teraz, a chce gdzies dalej spoko mądrusiu juz nie bede pytac, idz zmien podpaske jakas niewyrazna jestes

Gość moj kot jest rudy
no jak masz wybrac miedzy gracja, cyprem i turcja.. to na serio jeszcze sie zastanawiasz nad poziomem tych uczelni??

Gość Truskawkowa malina
Jesli chcecie jechać na erasmusa i imprezowac, nie martwic się egzaminami to polecam kraje typu Hiszpania, Portugalia, Włochy itepe. Tam szczerze mowiac maja na uczelni wyje.bane ;) Gorzej, jesli pojedzie sie do Skandynawii, tam trzeba juz wkuwać i na serio posiadac wiedzę, żeby pozaliczac egzaminy i nie musieć później zdawac ich w Polsce. Sama nie byłam na erasmusie, ale od początku moich studiów mam kontakt z erasmusami przyjeżdżającymi do Polski ;) wszyscy sobie chwala, mówią, że jest to dotychczas ich najlepiej spędzony czas w zzyciu :) bardzo często dużo osób wraca, chociażby na tydzień - dwa, żeby odwiedzić znajomych Polaków, których tu poznali :)

skandynawia odpada, zakuwanie i chłód, hiszpania też odpada, moja uczelnia ma wymaganie do hiszp. trzeba znac hiszpanski, do wloch wloski, wiec się nie załapie, musze gdzies pobimbać jeden semestr

Gość moj kot jest rudy
no to jedz na cypr albo do turcji.

Gość Truskawkowa malina
wiem ze na Teneryfie mozna studiować po angielsku jeśli chodzi o Hiszpanie. Zobacz z jakimi panstwami i uczelniami ma podpisany kontrakt Twoja uczelnia i już. Nie jest to wielki problem ;)

a mozna wybrac opcje all inclusive?

Gość moj kot jest rudy
tzw orgasmus?

Gość goddesKa
Jasne, że warto! Zapraszam na mojego bloga, opisuję tam jak się przygotować do takiego wyjazdu oraz moje własne doświadczenia :) goddeska . blogspot . com . es Musicie tylko skasować spacje pomiędzy wyrazami