Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bol prosze o pomocccc

zapalenie dziasla w uk jak wyleczyc samemu bez dentysty

Polecane posty

hej, wiem ze ceny dentysty w uk sa bardzo wysokie dlatego chce jakos wyleczyc sie sama. Chodzi mi o kieszkonke powstala za osemka, o co moglabym poprosic w aptece zeby przynioslo ulge?

Gość zalacznik
nie oszczedzaj na zdrowi, a szczegolnie na zebach bo nowe ci nei wyrosna jak te stracisz, nie musisz isc prywatnie do dentysty, idz do przychodni na nhs, tez sa oplaty ale male, uwazaj by nie wdalo ci sie zakarzenie, posmaruj sobie to miejsce spirytusem, powinno przyniesc ulge ale to tylko takie dorazne zaklejanie problemu

ale z zebe, jest ok tylko to dziaslo i ta nieszczesna kieszonka. do dentysty chce isc w pl za 3-4 tyg jade to tego czasu chcialabym cos miejscowego. jesli cos znacie prosze o rady. czy woda z sola jest dobra czy lepiej nie ryzykowac?

Gość jak sie masz
Kup sobie w aptece difflam ok 6 f odpowiednik polskiego tantum verde dobre na zapalenie dziasel :)powodzenia .

przeciez w polsce prywatnie wydasz wiecej niz mialabys isc do dentysty w uk w nhs. przy okazji jeszcze ci zeby sprawdza, no i na miejscu masz. radze ci sie zapisac jak najszybciej, bo teraz masz zapalenie dzisla a co jak ci sie naprawde cos powazniejszego wda. bedziesz czekac miesiac z bolem zeby w polsce pojsc do dentysty??? poza tym mieszkasz w uk i nie chodzisz wogole na miejscu na kontrole??? jakies to dziwne dla mnie i to bardzo...

chodze do dentysty raz na pol roku w polsce, zawsze do swojego. ile kosztuje wizyta na nhs?

ja place 13 funtow za wizyte kontrolna (walia) plus leczenie (jezeli jest bez wzgledu na ilosc spotkac - od zeba jakos 27 funtow dodatkowo jak sie nie myle).

sorry za literowki, w skrocie jezeli masz zab do plombowania to placisz 40 funtow, obojetnie ile razy bys z tym zebem musiala przyjsc. sama wizyta kontrolna (w tym x-ray) to 13 funtow. a anglii zapewnie istenieje roznica w cenach. no i sa ulgi dla pobierajacych rozne benefity. ale to nie wiem dokladnie... jak sie ma working tax credit to sie chyba placi mniej (albo wcale) ale to musialabys sprawdzic.

dzieki, do konca tyg sprobuje domowych sposobow. znacie jakies?

Gość marika...
idz do dentysty na ten nhs jak radzi zona! jak masz infekcje to musisz antybiotyk wziasc, a nie czekac miesiac na wizyte w Pl!

Gość szczaw
durnota polakow mnie przeraza! jak mozna oszczedzac na czyms takim jak zdrowie? ja sama latam z powazniejszymi sprawami do dentysty w polsce bo poprostu lepiej robote wykonuja ale jak jest jakas nagla sprawa to nie czekam tygodniami tylko ide tutaj czy to nhs czy prywatnie...nie przesadzaj ze 40 f to duzo dla ciebie

Gość gość
najpierw dokładnie wyszorować ząbki, przepłukać płynem do płukania woda utleniona - łyżka stołowa na szklankę, płukać, płukać, płukać, póżniej dokładnie wypłukać wodą - będzie się śmiesznie pienić z ust przez parę minut po pukance sebidin - nie jeść i nie pić przez dwie godzinki

Gość gość
płukanie szałwią i lub propolisem Niewielki stan zapalny można łagodzić płukankami o działaniu przeciwzapalnym, ściągającym, przeciwbakteryjnym. Mogą to być zarówno gotowe preparaty, jak i samodzielnie przygotowane napary z rumianku, szałwii,

Gość gość
Szałwia . Najlepiej kup bukiet szałwi np w mark & spencer zalej wrzątkiem zaparz i płucz a listki mozesz układać na dziąslach , ja tak wyleczyalm a miałam spuchnieta całe dziaslo pod 3 zębami.