Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paspoporodowy???

pas poporodowy 10mies po porodzie?

Polecane posty

Gość paspoporodowy???

czy jest sens noszenia pasa poporodowego 10 miesiecy po porodzie? moj brzuch jest duzy, czuje jakbym wcale nie miala miesni, tak jakby mi te wnetrznosci wystawaly... do tego mam spora "oponke" co robic.....? pomozcie

Dlaczego wcześniej nie nosiłas tylko dopiero teraz po tak długim czasie ?

Gość wwhhaatttt
Ten pas sprawi tylko, że lepiej się poczujesz, oczywiście, póki będziesz go na sobie miała. Postaraj się wzmocnić jakoś mięśnie, na pewno znajdziesz coś w internecie.

Gość asasasasasasasasasas
www.kobieta-ja.blog.pl

Gość czarna---
nie ma sensu, takie pasy działają po porodzie ale ty jesteś już prawie rok więc nic to nie zdziała, najlepiej kup jakiś wyszczuplający pas lub bieliznę będziesz lepiej wyglądała i czuła się w ubraniach bardziej przylegających do ciała, też mam oponkę i jakiś czas nosiłam pas wyszczuplający bo aż mi się wylewało ze spodni ;) ale teraz kupuję takie ciuchy by to zamaskować, np. bluzki na ramionach i biuście bardziej przylegające a poniżej luźne wtedy nie widać oponki, spodnie z wysokim stanem najlepiej. Ja miałam ogromny brzuch, duże dziecko i przytyłam 25kg więc mam brzuch w takim stanie że ćwiczeniami nic nie zdziałam bo to wałek rozciągniętej skóry, schudłam ale brzuch został już się przyzwyczaiłam jestem 14 miesięcy po porodzie.

Gość paspoporodowy???
damona jakos do mnie dopiero teraz dotarlo jak wygladam... wlasnie tak siedze czytam i nic nie znalazlam na moj problem czy hula hop pomoze? dieta odpada bo ja zyje w ciaglym stresie wiec nie umiem byc konsekwentna... :(

Gość paspoporodowy???
czarna wiem co czujesz... ja tez wszystko jestem w stanie zaakceptowac tylko nie ten zwis...

Gość paspopoprodowy???
pomoze ktos? nie mam pojecia od czego zaczac...

Gość czarna---
ja trochę kręciłam hula hop z kulkami masującymi ale w czasie diety potem mi się nie chciało bo miałam więcej roboty przy dziecku i byłam zmęczona wieczorem, a kręciłam 30min przy jakimś wieczornym serialu jak dziecko spało. Na pewno jakiś efekt by dało tylko trzeba kręcić 5-6 razy w tyg po 30min minimum, myślę czy do tego nie wrócić może choć troszkę się poprawi wygląd brzucha. Nie wiem ja mam skórę rozciągniętą a to się raczej nie wchłonie, ale nie wykluczam że jeszcze trochę tłuszczu tam siedzi ;)

Gość paspopoprodowy???
ja mam brzuch jak w siodmym miesiacu :O jest po prostu duzy pewnie, ze skora naciagnieta dlatego kupilam taki balsam z eveline zielony ktory daje takie zimno czytalam tez ze aby skora sie ladnie regenerowala to dobre sa masaze i podszczypywanie najpierw trzeba zrzucic tluszcz bo nawet brzuszki nic nie dadza tylko brzuch sie powiekszy nie daj Boże... ehh czuje sie jakbym sie obudzila ze snu, nie wiem co ja myslalam przez te cale 1o mcy... :O

Gość czarna---
ja bym na twoim miejscu spróbowała diety przynajmniej jakiś czas, ja długo miałam brzuch jakbym nadal była w ciąży chyba do 8 miesiąca po porodzie nie robiłam z tym nic a jak przeszłam na dietę to centymetry leciały jak szalone, moja dieta polegała na zdrowym odżywianiu i 5 posiłkach dziennie, ograniczenie słodyczy i tłuszczy,jadłam i jem nadal ciemny chleb makaron i ryż, mniej ziemniaków, sosów, dużo jajek, kurczaka,warzyw, no jakoś nie utrudnia mi to codziennego życia a odzyskałam prawie wagę z przed ciąży. Wystarczą małe zmiany w menu i waga spada. Ja planuję jeszcze dietę kapuścianą niedługo bo często zatrzymuję wodę a chciałabym jeszcze 3kg zrzucić. Bywa u mnie że mam 2kg na plusie bo zatrzymuję wodę i po 2 dniach to schodzi ale nie wiem czemu tak mam piję sporo wody, za kilka dni zaczynam brać tabletki anty i aż się boję co to będzie z waga...

Gość paspoporodowy???
tylko ja zupelnie nie wiem jaka dieta jest dla mnie dobra... taka mż to nie dla mnie, ja i tak jem malutko, gora 3 razy dziennie i to pewnie przez to nie chudne. ale nie mam czasu na 5 posilkow, ani glowy... jestem z dzieckiem sama, nikt mi nie pomaga, maz wraca do domu ok 20 kiedy dziecko juz spi na czym polega ta dieta kapuściana? to ta w ktorej mozna jest tylko i wylacznie kapuste? jak dlugo? nie boisz sie jo-jo? Kochana ja po anty schudlam tragicznie... Piersi jak puste woreczki, nie ma reguły ze sie tyje po antykach.

Gość czarna---
ja też w domu cały dzień sama z dzieckiem i powiem Ci że da się dietkować, obiady to gotuję dla siebie i dziecka staram się jak najwięcej warzyw i mało tłusto, jem 2 przekąski jakiś owoc do południa potem po południu warzywko lub kilka plasterków szynki no jakieś drobiazgi albo coś na słodko ale malutko, orzechy, słonecznik, jogurt itp mój syn je mniej więcej co 3 godz coś więc i ja jem z nim wtedy i to dużo daje bo przemiana materii się rozkręca, kolacje jem po 18 potem staram się już nic. Przez dzień butelkę wody wypiję. Musisz się rozejrzeć za jakąś konkretną dietą żebyś nie musiała za bardzo kombinować albo jeść coś czego nie lubisz, lub zrób jak ja i sobie sama ustal na co pozwalasz a z czego rezygnujesz. A co do kapuścianej to ja nie jestem zwolenniczką szybkich diet ale na mnie naprawdę już nie działa zdrowe odżywianie, mam za sobą 14kg i chcę jeszcze 3kg. Tu masz link do diety. Żeby trwale schudnąć lepiej na co dzień wprowadzić sobie ograniczenia. Nie boję się jojo bo po tygodniu tej diety wracam do zdrowego odżywiania ;) http://www.dietakapusciana.eu/index.php

Gość czarna---
ja pierwszy raz będę na tabletkach i nie wiem co mnie czeka, najwyżej odstawie jak będzie źle lub zmienie na inne ;) ja po cichu liczę na większy biust hehe a nie większy tyłek po nich.

Gość a moze by tak małgosia
Autorce nic nie doradzę, ale pozwolę sobie zadać pytanie. Ja rodzę na dniach i może ktoś się wypowie odnośnie tych pasów poporodowych. Czy faktycznie działają? A nie jest tak, że wtedy ściśnięte mięśnie nie pracują i brzuch jeszcze bardziej wiotczeje?

Gość czarna---
ja byłam po cesarce i pielegniarki mi kazały chodzić z pasem w szpitalu ale leżeć już nie tylko na początek żeby sobie pomóc wiadomo po cesarce jest inaczej, mój lekarz powiedział żeby nie chodzić w nim w domu cały czas właśnie ze względu na mięśnie brzucha, ja na początku go używałam po kilka godzin dziennie potem przestałam i kupiłam taki wyszczuplający ale też nie chodziłam w nim całymi dniami.