Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Rana po oparzeniu nie chce się goić

Polecane posty

Mam problem, tydzień temu upuściłam sobie rozgrzane żelazko na stopę (wiem, najgłupszy wypadek świata) i pojawił mi się pęcherz. Wg zaleceń lekarza chodząc po domu nie zawijałam nogi by mogło się goić, ale w nocy z piątku na sobotę jakoś strasznie się wierciłam i zdarłam sobie we śnie tego bąbla. Pojawiła się ropa, a od niedzieli towarzyszy mi ból który stopniowo się nasilał z każdą godziną. W tej chwili nie jestem nawet w stanie dojść samodzielnie do toalety, ból tej rany sprawia, że kręci mi się w głowie i osuwam się po ścianach.

jeszcze dodam, że jak leżę to ból jest mniejszy, ale często czuję takie silne ukłucia w miejscu tego pękniętego bąbla ranę przemywam rivanolem kilka razy dziennie, kupili mi też maść z neomycyną

Gość ale pisać masz siłę
taaaaaa :D ogólnie to id do lekarza a upirdolą ci nogę przy kostce. Pomyśl, że będziesz mogła występować w paraolimpiadzie :classic_cool:

Gość pada pada
kup w aptece proszek na oparzenia i zasypuj maść ci to pobabra nie smaruj

Gość ente
ja wlasnie mam oparzona reke :) tzn juz zagojona :) idz do lekarza i to szybko. ja nie poszlam, po tygodniu mialam zakazenie, az pojawily sie dreszcze, tez ropialo i bolalo. idz szybko do lekarza, musza Ci to oczyscic bo bedzie kiepsko

Gość ente
konkretniej do chirurga :) masci nie uzywaj, nie wolno smarowac tlustym bo pogarszasz :) lekarz Ci oczysci ta rane, posmaruje czyms, zabandazuje ja 2 tyg mialam na rece masakre a teraz tylko blizna mi zostala

Gość gość
Witam, Mąż oparzył nogę półtora miesiąca temu i pomimo, że jest pod opieką lekarzy chirurgów, którzy systematycznie zmieniają opatrunki rana ropieje nie goi się, co robić? Proszę o radę.

Gość gość
zyworudka smaruj zywokost etem