Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy moze mnie wymeldowac z dom

czy matka moze wymeldowac mnie razem z 2 dzieci malych,jak np mieszkam gdzie ind

Polecane posty

Gość czy moze mnie wymeldowac z dom

gdzie indziej z chlopakiem

nikt nie może nikogo wymeldować wymeldować się mozna tylko samemu zameldowac cię moze tylko własciciel mieszkania ale wymeldowac cię juz nie moze - musisz zrobic to sama

Gość fetafeta
skoro tam nie przeywasz, to może wymeldowac cię administracyjnie

Gość oczywicie
ze moze cie wymeldowac!!!!! mialam taka sytuacje, ojca wymeldowalam i jak ktos bzdury wyzej napisal, ty nie musisz byc i ktos inny moze to zrobic bez twojej zgody

Gość Mała czarna kawka 22
Moze cie wymeldowac jak udowodni że przez minimum pół roku nie mieszkasz w mieszkaniu.-jakoś tak. Wiem ze moze.

to zmieniło się prawo?? 5,5 roku temu kupiłam mieszkanie z lokatorką i nie wolno mi jej było wymeldować. musiała zrobic to sama

Gość maaaagnoliaaa
Oj koleżanko meaaa masz dziwne informacje. Wymeldowac może właściciel mieszkania. Ale warunek jest taki że osoba którą chce wymeldować nie mieszka tam. Tak moja siostra wymeldowała swojego byłego męża, złożyła pismo w urzędzie miasta wraz z wyrokiem sądu o rozwodzie.

Gość fetafeta
meaaa- jeśli ta lokatorka faktycznie tam przebywała to oczywiście że nie wolno jej wymeldowac, jeśli nie to można to było zrobic w trybie administracyjnym, ale trwało by to dłuzej

A ja mam informacje podobne do meaa hmm znaczy, że moja mama z mieszkania wymeldować mnie nie może, chyba że jest w stanie zagwarantować mi inny lokal mieszkalny, to po wskazaniu tego drugiego mogłaby wymeldować mnie. To mamy widzę jakieś błędne informacje.

Gość fetafeta
_gratka_ - masz błędne informacje, chyba nie przeczytałaś dokładnie całego tematu. MOŻNA wymeldowac w drodze postępowania administracyjnego z miejsca, w którym NIE przebywasz, jeśli jesteś zameldowana i mieszkasz to nikt nie może Cie wymeldowac.

Gość prawniiiiikkkoooo
Ale wy macie inna sytuacje. Nie czytacie dokladnie. Ktos moze wymeldowac jesli sie w lokalunie przebywa przez okreslony czas. Jesli mieszkasz w danym lokalu nikt cie nie wymelduje. Przeslanka jest przebywanie w innym miejscu

Nie można było (bo już teraz jest taka możliwość)wymeldować osoby przebywającej bez zagwarantowania lokalu zastępczego. Teraz coś pozmieniali i można. Ale u autorki i tak sytuacja jest inna,bo ona nie przebywa w miejscu zameldowania. Tutaj wykonuje się wymeldowanie drogą administracyjną,jeżeli nie mieszka tam dłużej jak pół roku. 3 razy o różnych porach do lokalu Twojej mamy zawita ktoś z urzędu miasta/gminy. Jeśli stwierdzi,że Ciebie nie ma to mają możliwość wydać decyzję o wymeldowaniu. Poszukaj o trybie administracyjnym wymeldowywania osób niemieszkających pod wskazanym adresem ponad 6miesięcy.

Oczywiscie, że można wymeldować osoby, które nie mieszkają z nami, ja tak musiałam wymeldować poprzednich właścicieli mieszkania. A listy do tej pani nadal przychodzą:)

Monika hm, ja wymeldowywałam 10 lat temu więc nie teraz się pozmieniało tylko zawsze byłą taka możliwość:)

Ważka nie czytasz dokładnie. Weszły zmiany odnośnie wymeldowania osoby MIESZKAJĄCEJ i nie trzeba jej dawać lokalu zastępczego-to odnośnie wpisu Gratki. A wymeldowanie w trybie administracyjnym jak najbardziej było i jest możliwe i opisałam jak obecnie wygląda procedura.

Gość a ja wiem i nie powiem
jesli nie mieszkasz w miejscu zameldowania mozesz zostac wymeldowana w trybie administracyjnym