Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jollciap

Brzuch po ciąży może być ładny?

Polecane posty

Gość jollciap

Czy wasze brzuchy po porodzie wyglądają jak przed ciążą? Czy są tak samo jędrne, bez rozstępów, bez flaka?

Po pierwszej ciąży miałam niezły brzuch - bez rozstępów, bez flaka (mimo że przytyłam 19 kg). Po drugiej ciąży już nie jest tak fajnie, jest kilka rozstępów (przytyłam 14 kg), mały flak i przede wszystkim okropna blizna po cc :O

Gość jollciap
A co z ta blizną jest nie tak? Większosć kobiet chwali się, że nie zostaja ślady po cc.

Gość majowka2013
mój wrócił do poprzednije postaci niemal. zobaczymy jak to będize po drugiej ciąży- ale wierzę, ze będize ok :)

Gość o tej porze roku wzmaga
U mnie nie jest najgorzej, choć do jędrności przedciążowej mi daleko;) dużo zależy od tego jakie tendencje ma skóra, w jakim jest stanie, na ile elastyczna i czy brzuch rośnie stopniowo, czy nagle się powiększa. U mnie dosłownie na tydzień przed porodem wylazły rozstępy w 1 ciązy:-o nie jakieś masakryczne, ale jednak, no i wiotki był po porodzie już. Jak stoję jest spoko, ale mam nadmiar skóry i tego nie zmienię. A przytyłam 14 kg. Na piersiach też mi wylazły, jak dostałam nawału pokarmu w 3 dobie, to myślałam, że mi pękną cycki:-o

Jest krzywa, czerwona i z jednej strony mam jakby dołek :O Na usg wszystko w porządku, ta blizna mnie nie boli i nic się z nią nie dzieje oprócz tego że koszmarnie wygląda..

Gość jollciap
Rozstępów na piersiach sobie nie wyobrażam, wstydziłabym się potem rozerbać przed mężem. Da się temu jakoś zapobiec?

Gość Moze byc
pod warunkiem ,ze cwiczy sie a nie zaklada glupkowaty pas .

Gość Moze byc
10:50 [zgłoś do usunięcia] jollciap Ciebie facet zoztawi w pierwszym rzedzie .Aż prosisz sie o to Jeszcze wiesz kakałko mu zrob .Przypomniesz mu znienawidzona mamusie .Powodzenia

Gość amamaaa
Moje ciało to pobojowisko, rozstępy prawie wszędzie. I ja rozumiem, że rozstepy na biuście moga być barierą psychiczną przed rozebraniem się. Ja piersi podczas seksu staram sie zasłaniać albo robimy to po ciemku. Nie znosze ich wyglądu, mąz nic nie mówi ale tez mu się nie podobają.

Mój brzuch po ciązy (pierwszej) wygląda idealnie. Przytyłam 15 kg. Zrzuciłam w 5 miesięcy, mam mała blizne po cc.. Nie ma ani jednego rozstepu ani zadnego flaka. 6 lat ćwiczyłam przed ciążą i po ciązy mimo, że to cesarka po 2 miesiącach wróciłam na siłownie. Niky by nie uwierzył, że urodziłam jak by mnie w kostiumie zobaczył

zobaczymy jak biust bedzie wyglądal bo nadal karmię, narazie wiadomo ładniejszy niz przed ciążą bo duży i max jędrny no ale jak przestane karmic to zobaczymy

Gość co za świat co za ludzie
Ciekawy temat:) Pracuję jako położna i mam przyjemność siedzieć w gabinecie ginekologicznym:) Powiem wam,że na jakieś 20 kobiet tylko 1 ma fajny brzuszek po ciąży. Także to niestety rzadkość. Większość boryka się z rozstępami, mało jędrną skórą, workiem itp. Blizny po cc raczej nie są problemem. Pacjentki nawet pytają lekarza czy istnieje coś, jakiś lek bądź nawet o hormony pytają co poprawi wygląd brzucha. Niestety nie ma. Jedyne co może poprawić wygląd brzucha to ćwiczenia na mięśnie i kremy ujędrniające. A na super wygląd pozostaje tylko operacja plastyczna. Matka natura nie dopracowała tego drobnego a jakże istotnego szczegółu - wygląd ciała po ciąży. Szkoda bo wiele kobiet traci potem pewność siebie. Ja sama rodziłam. Mój brzuch nie wygląda rewelacyjnie i nawet ćwiczenia nie pomogły. W kremy nie wierzę. Stosowałam w ciąży i nic nie pomogły. Nie wiem autorko czy to Ci pomogło co napisałam. Pociesz się,że jesteś jedną z wielu. A naprawdę nieliczne wracają do wyglądu sprzed ciązy. Znam też przypadek gdzie kobieta (moja kolezanka) chwaliła się super brzuchem po ciąży a potem okazało się,że kłamała i choć płaski to poorany rozstępami. trzeba to chyba zaakceptować - taka cena za dziecko.

Gość A tak bylo u mnie
Ja nie narzekam na swoja figure po porodzie. Przez cala ciaze przytylam ok 6kg, a jak urodzilo sie dziecko wrocilam momentalnie do dawnej wagi. Moj brzuch nie byl ogromnych rozmiarow-raczej z tych mniejszych a urodzilam przedwczesnie (36 tydzien)-Moze to jest powod ze nie dopadly mnei rozstepy na brzuchu. Na piersiach zrobilo sie kilka malych ale jakos mi nie przeszkadzaja. Cala figura jest jak sprzed ciazy jedynie bezposrednio po porodzie troche luzu na brzuchu bylo ale to juz zniklo.