Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość holidejka

rejsy żeglarskie

Polecane posty

Gość holidejka

co sądzicie o takiej formie wypoczynku? wolicie bardziej aktywne wakacje czy raczej poleżeć na plaży? :) ja byłam na 2tygodniowym rejsie żeglarskim i było naprawdę SUPER :) dużo pewnie zalezy od organizatora, ale ja akurat świetnie trafiłam :) a jak z Wami? są tu jakieś żeglarki? :)

Gość g jak graża
Na jakim rejsie byłaś? W sensie skąd? Zorganizowany? Masz patent? Chciałam zawsze z czegoś takiego skorzystać, nawet mam koleżankę z patentem, ale chyba lepiej zabrać się do tego na poważnie, gdzie masz ratownika i całą opiekę. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość holidejka
Patentu nie mam, ale akurat na rejsie turystycznym nie go nie potrzebowałam bo i tak pływał z nami instruktor :) rejs był zorganizowany przez firmę wind4you no i odbył się na Mazurach, ale z tego co wiem organizują też takie rejsy w Chorwacji :). ja właśnie też jestem początkująca, więc wybrałam taką formę i bardzo mi odpowiada :)

Gość kalinkatwa
To ja zdecydowanie wybrałabym taki rejs do Chorwacji. :-) Zresztą marzy się taki rejs. Dwa sezony z rzędu chciałam i nic z tego nie wyszło. A na taki rejs turystyczny w Chorwacji trzeba mieć jakieś patenty?

Gość holidejka
zagranice musisz mieć patent sternika jachtowego albo prawo jazdy kategorii minimum C No i w ogóle jak chcesz pływac to musisz nauczyć się pewnych rzeczy, np. sikac za burte lub robic kupe do wiadra i potem wylewać

Gość saneczkunia
Jak się wybiera rejsy turystyczne to chyba przecież nie trzeba mieć patentu ? Czy się mylę? Jak wakacje to zdecydowanie aktywnie i basta :)

Gość holidejka
nie trzeba, ale patent możesz sobie zawsze wyrobić w razie czego też przez to wind4you tylko na osobnym kursie :)

Gość patenciarka
ale bym sobie teraz popłynęła na jakiś rejs :D szkoda tylko, że tak za oknem ponuro . no ale w Chorwacji ciągle jeszcze dzieścia stopni : )

Gość gość
Nie wysyłałam, ale przymierzam się w tym roku. Syn mnie już męczy od zeszłego sezonu jak go zaraził bakcylem kuzyn i cały czas mnie magluje kiedy kiedy... Może i dobrze, trochę odpowiedzialności się nauczy.

Gość gość
Obozy żeglarskie są rewelacyjne, dziecko ma mały survival :)

Gość gość
Można czegoś więcej z pierwszej ręki się dowiedzieć o tej firmie? Nie wiem którą wybrać, a chcę syna na obóz wysłać, żeby w domu nie marudził.

Gość julka19xx
ja byłam rok temu na rejsie z firmą OIS i było super, wyjezdzam z nimi znowu w sobotę.Ze względu na całonocne imprezy nie jest to wyjazd dla dzieci. Sikanie do wiadra oczywiscie jest ale reszta moze poczekac bo zawsze mozna doplynac gdzies do portu.W portach są kible i prysznice.

Gość gość
Ja w tym roku też zrobiłam już rezerwacje rodzinną w wind4you. Mam nadzieję, że firmę wybrałam odpowiednią. Bo jeśli chodzi o wyjazdy z dziećmi to mają chyba najlepszą opinie.

Gość Goa
M yw ty mroku na żagle. Generalnie jeszcze będziemy na wypożyczonym jachcie, ale za rok już nasz będzie gotowy, zostały detale – osznurowanie bierzemy od Czarnieckich, trzeba pomalowac to i owo i będzie gotowa łodeczka 

Gość gość
Ja myślę, że pomysł jest bardzo dobry! Rejs to fajna forma odpoczynku, zwłaszcza, jak łączysz go ze swoją pasją. Ja kocham wędkarstwo i co jakiś czas jeżdżę w rejs dzięki http://www.kolobrzeg-wedkarstwo.pl/ , zdecydowanie polecam.

Gość gość
Nie możemy zapomnieć o bezpieczeństwie więc dobrze się przygotowujemy przed wyjazdem. Wytrzymałe liny mamy z zakładu Czarnieccy, a to najwazniejszy element.

Gość gość
Przede wszystkim idźcie w takim kierunku - http://www.rejsy-po-karaibach.pl To już odległe, wymagające rejsy, ale zdecydowane godne uwagi. Przynajmniej my tak je odbieramy - jako niesamowicie pozytywne doświadczenie.

Gość gość
Atestowane liny do żeglowania zamawiamy z zakładzie Czarnieccy gdzie wykorzystują materiały najwyższej jakości do ich produkcji. Na wodzie nie można zapominać o bezpieczeństwie więc porządne liny to podstawa.

Gość gość
Co do wyposażenia łódki w liny i sznury to mamy zaufanego dostawcę , zakład www.czarnieccy-liny.pl który specjalizuje się w bezpiecznych i wytrzymałych plecionkach.

Jeśli ktoś chcę wysłać dziecko na bezpieczny, ciekawy i atrakcyjny obóz żeglarski to polecam feniks-mazury.pl Świetni instruktorzy którzy znają się na pracy z młodzieżą i .. żeglarstwie ;)

Gość Lollita
ja jeszcze tak apropo takich rejsów itd. to polecam zaopatrzyć sie w dobrej jakości plecaki. Jak np plecak wodoszczelny gdzie sa zgrzewane szwy ;) Ja taki mam kupiony na fish dry pack ;) Świetnie sprawdzają się również podczas szusowana na nartach np ;) zabezpieczając bagaż śniegiem.