Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

franka19

synek budzi się w nocy na herbatkę-co robić?

Polecane posty

Może któraś z was miała podobny problem. mój syn za tydzień kończy 8 miesięcy. Od urodzenia ładnie mi spał w nocy miałam pobudkę około 1 i 5 rano na mleko i to wszystko. Od jakiś trzech miesięcy mozna powiedzieć od tych upałów budził mi się często w nocy i zaczęłam dawać mu herbatkę, żeby zasnął. Teraz upały się skończyły a on nadal budzi się co godz na herbatkę, mleko piję dopiero około 5 rano. Nie jest głodny bo kiedy robiłam mu mleko wcześniej niż o 5 to nie chciał go wypić a herbatkę owszem. Próbowałam nawet w nocy dać mu wodę przegotowaną raz się napił ale jak obudził się drugi raz po pół godz to nie chciał nawet wziąć butelki do buzi. Więc zrobiłam mu herbatkę od razu wypił. Co mam robić? Jak go tego oduczyć? Takie budzenie w nocy co pół godz, godzinę jest bardzo męczące:( Proszę was o poradę:)

Gość kakakkaaka
ja tak miałam i mam co którąś noc nadal. córka ma już prawie 2 latka a nadal budzi sie w nocy na picie-daje jej wodę przegotowaną bo czytałam że tak się oducza od nocnego picia bo dziecku nie smakuje, ale u nas to nie działa.Wcześniej córka budziła sie nawet 5-6 razy w nocy i potrafiła wypić nieraz 2 butelki po 150ml samej wodypod rząd a w sumie w nocy wypijała ok. 600-700 ml. i to niezależnie czy były upały czy nie. Teraz nieco zaczyna przesypiać noce ale i tak co 2-3 dni ma jedną albo 2 nocne pobudki na picie. Tak ze oduczenie wymaga czasu, ale spróbuj z tą wodą przegotowaną, może mu akurat nie posmakuje i stwierdzi że nie ma sensu sie budzić skoro nie dajesz mu ulubionej herbatki :D

Nie daj mu tej herbatki raz, drugi, trzeci to moze sie oduczy. Przeciez nie chce mu sie pic co godzina wiec to przyzwyczajenie. Ja mojego synka w wieku 9 miesiecy oduczyłam nawet pić mleko w nocy, pil w podobnych porach jak Twoje dziecko. Wspólczuje Ci, bo musisz byc wiecznie niewyspana.

Gość powiedz ze herbatkę
pije się o 17 :P

Gość zonaKraka
Ja dawałam wodę po prostu, uznałam że jak nie chce wody to znaczy że nie jest spragniony... a jak chce pić, to pije i koniec, nie będę z niemowlakiem dyskutowała że powinien noc przesypiać ;)

Gość kolorowy_papier
No Twój błąd :) że dałaś herbatkę. Dla dzieci najlepsza jest woda. Herbata nie gasi tak pragnienia jak woda. Wiem, że większość dzieci bardziej woli ją od wody... Ja synka przyzwyczaiłam od samego poczatku do wody teraz bez niej sie nie rusza. Czasami tez budzi sie w nocy na piciu. Podawaj tylko wode, przeciez krzywdy mu nie robisz - pomarudzi 1-3 nocki potem bedzie dobrze - zobaczysz.

Gość n i e w r y j
zrób mu kawy :D ale się zdziwi :P

Gość kikuniaaaa
mam ten sam problem

Gość ..........................caAB
moj ma 1,5 roku i woda nie pomogla tylko dlatego ze on uwielbia wode ;) nawet bardziej niz herbatke czy soczki :) i co ja mam robic? pic nie dac? ;)

Ale u mnie woda naprawdę nie działa, drze się w niebo głosy. A herbatkę piję jak smok

Gość ojejjajaj
Do cholery, nie rozumiem tego... Czy to taki problem wstac i podać mu tą herbatkę? Jak Ty jesteśspragniona w nocy to wstajesz i idziesz sie napić do kuchni, a dziecko co? Ciągle tylo tematy "jak oduczyc... ?" "mam dosyc wstawania..." , trzeba bylo sobie dzieci nie robic!! Jak dzieco bedzie gotowe to zacznie przesypiac noce i nie bedzie czulo potrzeby jedzenia czy picia w nocy! I TO DO WSZYSTKICH NARZEKAJACYCH MATEK!!!

Gość khjhfew
ale macie problemy, moje dziecko ma 6 lat i nadal co noc budzi się i pije, czasem mnie woła, czasem sam wstaje i udaje się po mineralną do kuchni, czasem pije z butelki z dziubkiem postawionej przy łóżku. Przeważnie ze 2 razy co noc.

Gość Mototo
Dać wodę albo nic.

Gość zrób mu
tylko dobrze pracuj swoimi ustami 👄 i zliż jego sperme i połknij żeby nie czuł się odtrącony :D

zrób mu czy ty jesteś normalną kobietą, czy ty widzisz co napisałaś. Żal mi Ciebie

do mam które nie rozumieją tematu Nie prosiłam o słowa krytyki tylko o poradę mam które wiedzą przez co przechodzę. Moje dziecko nie budzi się 2 razy na herbatkę tylko co 30, 40 min i wypija prawie 250ml. Dziękuję za normalne wypowiedzi i te bez jadu w wypowiedzi. Pozdrawiam wszystkie mamy:)

Gość ojejjajaj
a moze on sie po prostu nie najada? bo skoro on pije cala duza butle herbatki to moze po prostu probuje zabic glod? rozumiem, ze te 250 to lacznie w nocy a nie co godzine??

Gość b.e.a.t.a
Przede wszystkim co to za herbatka? Jesli slodzony granulat dla dzieci, to radze zaprzestac nocnego pojenia jak najszybciej, zanim malemu popsuja sie zeby. A jesli robisz mu zwykla parzona herbatke bez cukru to niech sobie pije, byle nie tak czesto. Skoro synek nie lubi wody, a herbatke pije, mozesz sprobowac ja rozcienczac stopniowo. Pierwsza noc zrob odrobine slabsza, po 2-3 dniach znow troche slabsza az dojdziesz do takiej lekko zabarwionej wody, moze synkowi przestanie smakowac i nie bedzie mu sie chcialo budzic.

przez cała noc potrafi wypić nawet litr. Dzięki za radę spróbuję rozcieńczyć.