Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pajęczyca Tekla :)

To nieprawda, że Miś Uszatek mieszkał w domu sam, bez rodziców!

Polecane posty

Wiele osób, które oglądały "Misia Uszatka" zastanawia się, jak to możliwe, że chodził do przedszkola, a mieszkał w domu sam. Tymczasem to nieprawda! Miś Uszatek mieszkał w domu z kimś jeszcze (mamą/tatą/babcią/dziadkiem/niańką/itp.). Świadczy o tym jeden z odcinków, w którym Miś się budzi i od razu ma gotowe śniadanie. Narzeka, że "pewnie jajka są za twarde a bułki za miękkie", nie ma apetytu, nie zjada tego śniadania, a potem przez cały dzień nie ma energii i nie może się bawić z kolegami. Skoro Uszatek zaraz po przebudzeniu ma gotowe śniadanie, to ktoś je musiał przyrządzić. Tylko kto? Na pewno któryś z jego rodziców/opiekunów! Oni po prostu nie pojawiali się w bajce, bo nie pełnili żadnej istotnej roli dla scenariusza. A to że Miś Uszatek sam wracał do domu z przedszkola o niczym nie świadczy, bo jego koledzy też wracali sami. Czy ktoś z Was też na to wpadł?

Gość dzakuzi
sniadania,obiady i kolacje robił mu lektor

Gość nic czyli konsekwencja
mogło tak być ale mógł to być też catering :classic_cool:

Gość dzakuzi
jedzenie robił mu lektor,bo jak by uszatek zdechł to stracił by robote

wątpię, bo lektorem był pan Czechowicz, który była bardzo popularnym i cenionym aktorem i miał od groma roboty

Gość mial catering...wszyscy wiedza
ze mieszkal sam w slicznym domku w lesie, sam tez chodzil do przedszkola, byl samowystarczalny ;P

Gość dzakuzi
tak,ale nie wiem czy pamietasz jak pan czesiu nie wiedząc ,ze jeszcze jest na wizjii powiedział po bajce: a teraz drogie dzieci pocałujcie mnie w dupe,za to prawie wyleciał i być moze musiał utrzymywac uszatka z własnej kieszeni za kare

może ciocia chrum chrum przychodziła rano i mu robiła śniadanko ;)

Gość mial catering...wszyscy wiedza
ale trzeba przyznac ze mial zajebisty ten domek :D zawsze mu zazdrosilam ze ma takie mebleki, lozeczko, sama chcialam takie miec dla lalek :P

Gość dzakuzi
ja mu zazdrościłem tylko tego,że do szkoły nie chodził

mylisz osoby lektorem był pan Mieczysław Czechowicz i często podkłada się pod niego tę wpadkę natomiast ta historia o całowaniu w dupę dotyczyła jakiegoś prezentera, albo to w ogóle się nie wydarzyło ciocia chrum chrum albo mamusia króliczków

mnie się też podobał jego domek :) i ta lampka przy łóżku :D

Gość dzakuzi
widocznie ogladamy dwie różne telkewizje,bo ja widziałem kiedyś program jak mieciu opowiadał o tej wpadce,program typu man do materny czy coś takiego

Wystrój pokoju Misia Uszatka, łącznie z tą lampką, był wybitnie PRL-owski. Podobny wystrój widuje się u starszych ludzi lub w mieszkaniach od dawna bez generalnego remontu. Przyznam jednak, że dom Uszatka miał swój urok. Nie lubię natomiast "nowocześnie" urządzonych mieszkań z meblami z IKEI. Jakoś tak od nich "wieje chłodem". Wkrótce wprowadzam się do własnego mieszkania. Koniecznie będę tam mieć tapety, dywany i lampkę nocną z abażurem.

Tak samo dobieram stlistykę ikeowską. Generalnie to jest według mnie brzydkie, chłodne, takie laboratoryjne. Oczywiście, że jego pokoik był wprost wzięty z prlu, bo niby z czego innego? Ale już domek, to była sprawa poważniejsza. Sam mieszkał w domku? Władza ludowa nie popierała takiej burżuazyjnej postawy, no chyba, że dotyczyło to jej samej. Zatem, czy Miś, nie był częścią establishmentu? Sam w domku z obsługą? Może by tw albo oficerem bezpieki, który nadzorował ważny politycznie odcinek dziecięcych bajek? :classic_cool: Mówisz, że Czechowicz. Zmarł w 91 roku. Ja się nie upieram, ale czy może pamiętasz jaki to był program? Kiedy go nadawano? Jakieś źródło?

Słuszna uwaga :D Oczywiście, że Uszatek to animowany film, a nie program na żywo :D Ale dno umysłowe :D