Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśkaaa mm

czy zwiazałabyscie sie z synem alkoholika???

Polecane posty

Gość kaśkaaa mm

??

Gość a co on jest winien
że ma takiego ojca? Nie rozumiem pytania... Poznajesz człowieka i pierwsze o co pytasz to czy ojciec/matka byli/są alkoholikami? Tak jestem w związku z synem alkoholika.

Gość a co on jest winien
szkoda, że w kieleckim takie puste krowy żyją.

Gość ech,życie:)
Gdybym 20 lat temu posiadała tę wiedzę,którą nabyłam w ciągu ostatniego1,5roku...NA PEWNO NIE!Ale wtedy nie było to możliwe;też myślałam:a co On winien....

Gość a co on jest winien
Nie ma naukowo udowodniego faktu, że alkoholizm jest dziedziczny. mało tego często działa to odwrotnie u kolejnego pokolenia. U mojego męża ojciec pił "od zawsze". Mamy 7 lat stażu małżeńskiego, a znamy się lat 10. Nie jest abstynentem, ja z resztą też nie jestem. Lubimy piwko w upał, pijemy na weselach, imprezach, ale wszystko jest dla ludzi... Mamy 2 dzieci i mój mąż od zawsze mówił, że nigdy nie dopuści do tego, by jego dzieci miały takie dzieciństwo jak On. Czemu mam mu nie wierzyć? Tyle lat mnie okłamuje?

Gość a co on jest winien
udowodnionego*

Gość policjanttt....
mi kiedys kobieta powiedziała wprost 'nie będę się zadawac z synem pijaka'

Gość ania z kielieckiego....
i pewnie miała rację:O

Gość ech,życie:)
alkoholizm nie jest dziedziczny;chodzi o coś innego. Mój też powtarzał,że Jego dzieci nie będą miały takiego dzieciństwa jak On.Mówić każdy może...trochę lepiej lub trochę gorzej.....

Może...i to nie jest reguła ale...z własnych obserwacji wiem,że co w rodzinie to nie zginie

Gość ania z kielieckiego....
nie chciałabym aby moje dziecko miało dziadka pijaka

Gość a co on jest winien
ech życie: Mój tak mówił zanim zaczęliśmy być małżeństwem, 7 lat nim jesteśmy, mamy 5 i 3 letnie dzieci i co? Jest tak tak mówił, jak zapewniał, miałam go skreślić? Albo teraz mam to zrobić tylko dlatego, że ma takiego a nie innego ojca? A, że dzieci mają dziadka alkoholika? No cóż, nie odbija się to na nich, widują się z nim jak jest trzeźwy, na szczęście ma takie okresy w życiu, wtedy jest najukochańszym dziadkiem na świecie, uwielbiają go. Fakt, on nawet jak pije, nie jest agresywny, po prostu wtedy go "nie ma" dla nikogo... Mimo alkoholizmu agresji w domu mojego męża nie było nigdy, może to też ma znaczenie...Alkoholik nie = menel.

Gość policjanttt....
mój ojciec to niestety menel nie przedstawłbym go żadnej dziewczynie

Gość a co on jest winien
i co uważasz, że przez to Ty, nie masz prawa do szczęścia? Do tego by Ciebie ktoś pokochał?

Gość do tanga dziś nie trzeba dwojg
byłam z synem alkoholika przez pół roku. nie weszłabym w to po raz drugi...

Gość policjanttt....
tak uważam ale nie dlatego że jestem ojcem alkoholika

Gość anka z trNOWA
w życiu....... wejsc w pijacką rodzinę:O ocipieliscie

Gość syn alkoholika 24l
ja jestem 100%abstynentem i co wy na to dziewczyny?

Gość a jak oceniacie szansę;
znalezienia dziewczyny przez faceta, który ma ojca alkoholika, nadopiekuńczą matkę i w ogóle cała jego rodzina jest dysfunkcyjna i w dodatku ma on nieuleczalne problemy neurologiczne ?

Gość Kasiuniaaa:P
Moja teściowa była-,,Jest'' alkoholiczka od wielu lat. Zaczeła pic jak moj maz mial 3 lata... Wiem ze przez to dzieciństwo mial do niczego i gdy go o to pytam to mowi zse nigdy nie narobi nam takiego wstydu i piekla jakie sam przechodził. Nie powiem bo czasami napije sie piwa czy wypije flaszke z kumplem ale nigdy przez 6lat naszego wspólnego życia nie był pijany do nieprzytomności.... Kazdemu sie zdarzy czasami wypic i wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. W przeciwienstwie do niego, szwagier wyssał alkoholizm z mlekiem matki bo jak zacznie tak przez tydzien, dwa, czasami caly miesiac nie trzeźwieje. Wnioskuje z tego ze to bardziej zalezy od charakteru i psychiki. Pozdr...

Gość a co on jest winien
zgadzam się w 100% z Kasiunią. U mnie dokładnie tak samo to wygląda i nie uważam, że dysfunkcyjni rodzice są powodem do skreślenia drugiego człowieka. To On sam jeżeli wyciągnął wnioski z tego co widział w domu może żyć tak by jego rodzina tego nie przechodziła. Tym bardziej, że tak jak napisałam, pytacie na 1 randce czy rodzice faceta są alkoholikami? Chyba nie...

Dziwne jest to że wielu z was nie zwiazaloby się z kims tylko dlatego ze mają takich czy owakich rodziców a jednocześnie przymkneloby oko na to ze wasz potencjalny partner pali trawę czy bierze inne gowno ( nie, to nie uzależnia) czy lubi się schlac ( a to nic takiego, on się zmieni). Znam wiele przypadków gdzie dzieci alkoholików są najlepszymi rodzicami czy partnerami jakich znam. Ci z pozoru normalni natomiast postanowili sobie spieprzyc zycie bo brakowało im adrenaliny. Taki paradoks :) wg. mnie dzieci z patologicznych rodzin widziały za duzo i wyrastają na porzadniejszych ludzi i nie chcą sobie rozwalic zycia.

Gość Maalia
Pochodzę z rodziny patologicznej... ojciec alkoholik mama nadopiekuńcza za bardzo wymagająca... Brat uchodzi za bardzo dojrzałego, mądrego, inteligentnego, odnosi się z szacunkiem do dorosłych i dziewczyn, kolegów... To tylko pozory, w rzeczywistości mamy z nim istne piekło. Pomimo że się leczy na DDA zachowuje się jak chory psychicznie- za byle gówno potrafilby mnie uwalic na ziemie i pobic, skrzyczeć, zostawić samą w lesie bo złym tonem się odniosłam, ubzdurać sobie coś... A zaraz pójdzie do dziewczyny i jest taki milutki i w ogóle, choć są długo razem Ja też jestem córką alkoholika i mam wrażenie że raczej odziedziczyłam cechy po matce. Najlepiej aby się przekonać jaki będzie twój facet w przyszłości, nie jest obserwowanie jego stosunków z kolegami i dorosłymi, bo kultury da się wyuczyć a z rodziną! Jak się zachowuje w stosunku do ojca? Szanuje matkę? Szanuję siostrę? Po prostu go obserwuj. Mój ojciec kamuflował się przez 15 lat, jednak on był dzieckiem DDD i słuchając opowieści wujków, to ojciec nie utrzymywał dobrych kontaktów z rodziną. Gdy poznał mamę, był taki dobry i kochający, w ogóle nie pił. Był idealny. A jednak, gdy miałam te kilka lat, pojawiły się problemy i stresy, zaczął pić i nie szanował nas. Jednakże bardzo rzadko zdarza się aby mężczyzna z rodziny alkoholowej nie był "skażony". Albo zaleć mu leczenie, albo uciekaj! To nie jest takie proste..

Gość Maalia
Pochodzę z rodziny patologicznej... ojciec alkoholik mama nadopiekuńcza za bardzo wymagająca... Brat uchodzi za bardzo dojrzałego, mądrego, inteligentnego, odnosi się z szacunkiem do dorosłych i dziewczyn, kolegów... To tylko pozory, w rzeczywistości mamy z nim istne piekło. Pomimo że się leczy na DDA zachowuje się jak chory psychicznie- za byle gówno potrafilby mnie uwalic na ziemie i pobic, skrzyczeć, zostawić samą w lesie bo złym tonem się odniosłam, ubzdurać sobie coś... A zaraz pójdzie do dziewczyny i jest taki milutki i w ogóle, choć są długo razem Ja też jestem córką alkoholika i mam wrażenie że raczej odziedziczyłam cechy po matce. Najlepiej aby się przekonać jaki będzie twój facet w przyszłości, nie jest obserwowanie jego stosunków z kolegami i dorosłymi, bo kultury da się wyuczyć a z rodziną! Jak się zachowuje w stosunku do ojca? Szanuje matkę? Szanuję siostrę? Po prostu go obserwuj. Mój ojciec kamuflował się przez 15 lat, jednak on był dzieckiem DDD i słuchając opowieści wujków, to ojciec nie utrzymywał dobrych kontaktów z rodziną. Gdy poznał mamę, był taki dobry i kochający, w ogóle nie pił. Był idealny. A jednak, gdy miałam te kilka lat, pojawiły się problemy i stresy, zaczął pić i nie szanował nas. Jednakże bardzo rzadko zdarza się aby mężczyzna z rodziny alkoholowej nie był "skażony". Albo zaleć mu leczenie, albo uciekaj! To nie jest takie proste..

Gość dfgghfbgjj
moja koleżanka ma matkę pijaczkę. Jest DDA traktuje ludzi instrumentalnie- tworzy związki jak mogą się jej przydac do czegoś, takie same zawiera przyjaźnie. Jest miła do czasu kiedy może z kogoś siorbać, jakoś wykorzystać. Nauczyła się, ze więcej dostaje kiedy jest skromna i "nic od nikogo nie chce". Jest sprzedajną suką bez uczuć. Kopnęła w dupę chłopaka z 5 letniego związku bo "był za biedny" - jednak do końca udawała że go kocha- miała nagrany wyjazd i bała się, ze wykopie ją z domu za wcześnie. Moja inna znajoma związała sie z chłopakiem z DDA - to samo. Zimno emocjonalne, wykorzystał, poszedł... ja bym nie ryzykowała. Sorry.. mam już nauczkę- UNIKAĆ... choć wiem, że wielu ludzi wyvchodzi z tego bagna domowego i jest wspaniał, niestety- mniejszość.

Gość dfgghfbgjj
chrakterystyczne dla tej koleżanki jest też to, że obsrywa za plecami każdego kto jej pomógł w życiu i pali mosty. Zajmuje się robieniem tatuaży, nauczył ją tgo chłopak ( któremu zszargała reputację oczywiście). Jest osobą bez zasad i moralności, sprzedajną szmatą. Czerpie od każdego, wykorzystuje i doprowadza do syt na tzw "ostrzu noża"- kiedy wie, że nic więcej nie wyssie. Pogoń za "normalnością"- zwyczajna chciqwosc przesłoniła wszelkie zasady przyzwoitości. Prawdopodobnie będzie się kurwić za wino jak będzie stara... A syn alkoholika którego znam wielkie abstynent- do 40 roku życia.. potem.. sami zgadujcie

Gość dfgghfbgjj
Ja trochę żałuję tej znajomości- bo ona ma opinię pijaczki (teraz się dowiedziałam, ze znajomi się dziwili co ja robię z tą żulicą). Żal mi było dziewczyny, bo była taka nierozgarnięta życiowo, biedna, zapyziała. Łysa prawie głowa- z niedożywienia i zaniedbania, buzia przedwczesnie podstarzała. Ciuchy biedne i wieśniackie- zawsze tylko męskie (koleżanka miała problem z tożsamością płciową).. ja jej bardzo pomogłam, ciągnęłam "na prostą" - niestety...Czasami bagno tak wrosło w człowieka, ze zawsze go wciągnie.

Gość lackina
Byłam z synem alkoholika... Nie wiem jak inni, ale ja tego błędu nie powtórzę ( bazuję na własnych doświadczeniach, więc mogę się mylić, co do innych)

Gość dfgghfbgjj
tendencje do okaleczania, leczeie psychiatryczne.. W tym wypadku nie pomagało. Dodatkowo miała jakieś problemy neurologiczne ( może od picia piwka i jednoczesnego brania psychotropów).. W każdym razie miała mimowolne skurcze mięśni twarzy- normalnie nie miała tików.. Ale czasami dziwnie wyciągała dolne zeby przewracała oczami.. Masakra... Dodam jeszcze, ze była wyjątkowym brudasem- w domu chlew i syf. \Taka znajoma z litości. Niestety nie mogłam jej pomóc.

Gość dfgghfbgjj
popija piwko, uważa, że nie ma z tym problemu- a doi dzień w dzień regularnie od kilku miesięcy. Oszczędza na jedzeniu - je byle co ale na piwko zawsze musi być...