Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juuuuuuuuuuuu

Czy faktycznie obrączki z diamentami nie da się zmniejszyć ani powiększyć?

Polecane posty

Gość juuuuuuuuuuuu

kupiliśmy obrączki, moja jest z diamentami a jubiler dopiero przy odbiorze powiedział, że takiej obrączki nie będę mogła ani zmniejszyć ani powiększyć. Mam bardzo chude palce, na ślubie obrączka pasowała a teraz jestem miesiąc po i chyba palce mi schudły bo obrączka spada i zastanawiam się czy naprawdę nie da się jej pomniejszyć?

Gość _królowa śniegu
Pytając o obrączki w Aparcie też mi powiedziano, że nie będę mogła zmniejszyć ani też powiększyć bo niby później te brylanciki wypadają. Na szczęście obrączki zamawialiśmy u znajomej jubilerki i powiedziała, że to głupota i gdybym chciała je zmniejszyć lub powiększyć to nie ma problemu i że to jest w jej gestii, żeby nic się nie działo po takich "zabiegach".

Gość garnitur dla meza
Nam mowiono, ze o rozmiar nie ma problemu. Jednak przy wiekszych i czestych modyfikacjach rozmiaru rzeczywiscie moze obraczka sie zniszczyc, kamyki wypasc lub gdy laczona po prostu peknac i rozpolowic sie. A nie wiadomo jak zycie bedzie wygladalo moze bardzo schudniemy moze przytyjemy i bedzie potrzebne wieksze zmniejszenie/powiekszenie niz 1 rozmiar. Ja bym nie zaryzykowala. I wzielismy bez brylantu i z jednolitego zlota przynajmniej nie bede bala sie, ze sie zniszczy przy zmianie rozmiaru. A Aparcie i Kruku mowili. ze 1-2 rozmiary mozna zmienic. Nie wiecej. U prywatnego jubilera dowiedzialam sie, ze jest to jednak ryzykowne. Przekonal nas do klasycznych obraczek.