Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrecja22

komisja lekarska zus - odwołanie

Polecane posty

Gość lukrecja22

witam, dzisiaj stawilam sie na komisji lekarskiej w ZUSie i lekarz orzecznik stwierdzil ze jestem zdolnia do pracy i od jutra bede musiala zglosic sie do posredniaka. Mam 23 lata i czekam juz w kolejce na endoproteze stawu biodrowego lewego i czeka mnie rowniez leczenie operacyjne stawu biodrowego prawego, do tego mam jeszcze problemy z kregosłupem. Przebywalam na zwolnieniu lekarskim 150dni i kilka dni temu zlozylam wniosek o zasilek rehabilitacyjny. ale po dzisiejszej wizycie na komisji nie wiem co dalej robic? pani orzecznik powiedziala ze prywatnie moze mi poradzic bym od jutra poszla na zwolnienie lekarskie wystawione przez ortopede. ( i gdzie tu logika dzisiaj mnie odrzuca a prywatnie radzi mi bym poszla od jutra na dalsze zwolnienie?!?) jestem na jutro wyznaczona u ortopedy który na pewno wystawi mi dalsze zwolnienie bo ciagle jestem niezdolna do pracy, a zabieg bede miala dopiero za jakies 2 lata. I co teraz mam zrobic? Zwolnienie mam przekazywac dalej do ZUSu? Napisac odwolanie od decyzji lekarza orzecznika? Czy bede przez ten czas dalej otrzymywała pieniadze z zusu za zwolnienie? Czy przez orzeczenie na komisji ze jestem zdolna do pracy automatycznie zostaje wycofany moj wniosek ktory zlozylam o zasilek rehabilitacyjny? bardzo prosze o pomoc.

Gość dkskdlssld
Napisz odwołanie i wniosek o przesłanie decyzji wraz z uzasadnieniem. Jeśli chodzi o zasiłek to mój tata (też czeka na endoproteze) na orzeczeniu o stopniu niepełlnosprawności miał napisane, że mu nie przysługuje, więc wydaje mi sie, że na decyzji powinno być napisane. Niestety to wszystko co wiem na ten temat. Jeśli twoja choroba to wynik wypadku to są firmy zajmujące sie reprezentowaniem poszkodowanych i oni ogarniają takie rzeczy.

Gość lukrecja22
dziękuje. ja nie mam orzeczenia o niepełnosprawności. ale bol jest tak silny ze z wielka trudnoscia wykonuje prace domowe i opieka nad synem tez nie jest łatwa. dzisiejsza wizyta na komisji to byla jakas paranoja. a twój tata pobiera jakis zasilek z zus? czy tez mu powiedzieli ze jest zdolny do pracy?

Gość tez jestem niesmiala
wspolczuje, nic nie wniose do tematu bo nic nie wiem, tylko9 podniose, ale chcialam napisac ze wspolczuje, po prostu panstwo bezprawia, jak tak mozna :( normanie cuda, lekarz orzecznik uzdrawia samym slowem :(

Strasznie mi szkoda takich ludzi jak Ty. A najgorsze że rzeczywiście chorzy ludzie nie mogą dostać zwolnienia, ponieważ obiboki i symulanci walą do ZUSU I każdy jest traktowany jak potencjalny oszust ;(

Gość nie pojmujesz jednej
rzeczy. Lekarz orzecznik ZUS ma dbać o pieniądze zusu. Więc oni są takimi shamanami uzdrawiaczami i nawet trupa uznają za zdolnego do pracy... bo może stać jako manekin w sklepie :P

Gość swoja drogą to
na endoproteze się czeka i po 10 lat na NFZ. wiec lepiej pracowac i odłożyć pieniądze i sobie samemu kupić.

Gość dsdsfd
po co decydowalas sie na dziecko bedac tak chorą?