Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anula3010

??? problem

Polecane posty

Mam pytanie, moją siostre spotkała nie przyjemna sytuacja. Minowicie, chce usunąc ciaze a jej chłopaka sie nie zgadza. Grozi jej ze poniesie konsekwencje tego czynu w odniesieniu prawnym( bo jak wiadomo to nielegalne) Czy mozliwe jest ze moze miec problemy, jesli nikt nie widział testu ciązowego oprocz niego( ale go nie posiada bo został wyrzucony) i jelsi nie dostała zadnego zaświadczenia oraz zdjecia usg świadczącego o potwierdzeniu ciązy ? Nikomu nie mowiła ani nikomu nie udowodniła ciązy, prawde zna lekarz i ona a on nie był niczego świadkiem tylko jedynie widział test i nikt wiecej A jak wiemy lekarz jest objety tajemnicą lekarską. Dodam jeszcze ze od wczoraj zerwala z nim kontakt i juz nie sa razem oraz nikt nie wie ze faktycznie sie na to zdecydowała.

Gość tez jestem niesmiala
nie, ona nie poniesie konsekwencji, ukarany moze byc jedynie lekarz

i zawsze jesli chlopak widzial tylko test to moze mu powiedziec ze lekarz ciaze wykluczyl, test nie daje 100%, zawsze jakis margines bledu jest. a lekarza siostra by chyba nie wydala, prawda?

co za skurwysyn z tego kolesia. łatwo mu mówić, bo on nie zostanie z problemem. a kobiety nie są na szczęście karane za usunięcie ciąży, nic jej nie grozi

Gość harsz8
policja zrobi dochodzenie i babka i lekarz beknie oraz jego poprzednie pacjentki według prawa polskiego to morderstwo więc grozi jej 25 lat morderstwo nie obejmuje tajemnicy lekarskiej

Gość harsz8
co wy mówicie kobieta będzie siedzieć jak jej udowodnią aborcja to morderstwo według prawa

to mi ulzyło, czyli mam rozumieć ze jesli lekarz sie zgodzi i dojdzie do aborcji a wiedziecbedziemy tylko ja ona i rodzice, to gdzie i u kogo sie to odbyło to nie moze niczego nam/ jej udowodnić? Mozemy byc bezpieczni?

oczywiscie ze on niczego nie udowodni, wiec siostra niech sie nie boi. a ty harsz przestan mącić mąciwodo

Ja dobrze wiem jakie sa tego konsekwencji i zdajemy sobie sprawe ale to jest tylko i wyąłcznie dla jej dobra z e wzgledu na kiepską sytuacje. Wystaszylismy sie bo on nas straszył. A jest raczej os ktora z policją miala z rególy problemy i dobrze go znaja tam. Juz mieslimy do czynienia z dzielnicowym i niby wygadał sie o ciazy ale rodzice zaprzeczyli i ona sama tez i wiec dzielnicowy nie pytał skonczył sprawe jak tylko usłyszał ze to nieprawda i ze skoro to sprawy kobiece to on nie wnika.