Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

prylinek

Potrzebuję porady-ws.okulistyki

Polecane posty

Witam serdecznie:) Mam pytanie odnośnie wady wzroku,a mianowicie tego co zrobić by pomóc córce.Dzisiaj byłyśmy u okulisty córka ma 9lat,ale dopiero niedawno powiedziała nam że słabo widzi na prawe oko,stąd ta wizyta.Lekarz oświadczyła że prawe oko ma wadę +6,5 a lewe 0,25.Zapisała ATROPINUM 10mg i kazała zakraplać przez 5dni,po miesiącu kolejna wizyta.Piszę to by było jaśniej,a tak napradę chodzi mi o fakt że lekarz stwierdziła że ta wada powinna być leczona już od 2go roku życia i że tera to już raczej nic nie można zrobić i że okularki też raczej nie są potrzebne,bo i tak nie pomogą!Zmartwiłam się bo mam znajomych z większą wadą a jednak noszą okulary:(Mało tego dodała że powinnam się cieszyć że drugie jest zdrowe i że będzie działało za oba!Co mam teraz myśleć?Czekać na kolejną wizyte czy szybciutko pędzić do innego lekarza?Pomóżcie bo mam mętlik jak jej pomóc.Dzięki za wszelkie opinie.

Gość tez jestem niesmiala
jak bylam mala, tez mam roznice, jedno oko mi zaslaniali by zmusic to slabsze do pracy i sie poprawila wada. na twoim miejscu raczej bym tych kropli nie stosowala bo ludzie z plusami maja wieksze ryzyko jaskry a takie krople moga pomoc w nabawieniu sie wysokiego cisnienia i ryzyka jaskry, raczej odwiedz innego okuliste. i zaslaniaj w domu lepsze oczko by slabsze pracowalo.

Kurcze wystraszyłaś mnie teraz tymi kropelkami:(Właśnie 30min temu zakropiłam jej oczy jak lekarz kazała,no to mam nockę z głowy,tym bardziej że młoda przyszła i mówi że widzi gorzej niż wcześniej

Gość agnieszka666
jest dzieckiem, wszystko się może zmienić, oczy ma jeszcze młode i elastyczne- rób to co lekarz powiedział...wady się utrzymują dopiero po 20 którymś roku życia (a u mnie się poprawił wzrok po studiach bo ćwiczyłam)

Gość tez jestem niesmiala
bo po atropinie sie powiekszaja zrenice i widac gorzej. nie wiem po cholere lekarka ci zapisala te krople. no skoro dalas to juz dawaj. ale na twoim miejscu bym odwiedzila innego lekarza. tez mialam w jednym oku spora wade, okolo tyle co twoja corka ma, a teraz mam polowe mniejsza. gdybym cwiczyla oko to pewnie mialabym jeszcze mniejsza.