Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanko555555

Problemik????

Polecane posty

Gość Pytanko555555

Witam mam taki problemik mam płot który jest do remontu kapitalnego(przymierzam sie w tym roku do niego) od zawsze był granicą sąsiad nigdy nie podważał przebiegu granic nagle w tym roku pomierzył sobie sam swoją działke i twierdzi że jeszcze metr za moim płotem jest jego .Powiedziałem mu że jeżeli tak to niech sobie zrobi rozgraniczenie na własny koszt bo mi granica odpowiada i nie życze sobie żeby mi budował swój płot na moim . On na to ze i tak zrobi to ogrodzenie . Czy jezeli zacznie je robić moge zadzwonić na policje i co zrobi policja w takiej sprawie .Dodam jeszcze że z płotu u mnie zostały 6 słupki betonowe i jedno przęsło drewniane sąsiad zniszczył mi prawie cały płot ustawiając pod nim wielkie kamienie ze swojej strony nie zgłaszałem tego gdyż chciałem mieć święty spokój bo sąsiad wszystkiego sie czepia i nie idzie sie z nim wogóle dogadać .Co zrobić w takiej sytuacji?

Gość KSU z jabolem w ręku
złóżcie się na geodete razem

Gość Pytanko555555
Ja to bym sama go wynajeła tylko sasiad powiedział że i tak sie nie zgodzi na rozgraniczenie jakie zrobi geodeta

Gość lubięp
Kargul i Pawlak:D

Gość Pytanko555555
to zostaje mi tylko sąd .Ale czy on może wejść na moje podwórko i sobie płot zrobić?chyba policja powinna jakoś zareagować?

Gość KSU z jabolem w ręku
może sobie porzadzić palcem w dupie idziesz do wydziału geodezji tam sa mapki działek i geodeta ci to pieknie wytycza aten pedał moze ci skoczyć

Gość Pytanko555555
No ja to jestem w miare ugodowym człowiekiem ale granicze z nim też z drugiej strony działki i pozwoliłam mu zrobić nowy płot w miejscu starego wycził ze mnie w domu nie ma i metr w moją strone przesuną ogrodzenie zresztą nie idzi sie z nim nijak dogadać bo ja na ten metr to bym przymkneła może oko ale ileż można

Gość mietas szczesnias
no raczej ze nie ma prawa w ogole wchodzic na twoja dzialke. Tyle lat go nie interesowaly granice a teraz nagle mu sie przypomnialo? Jezeli ci wlzeie to masz prawo wypierdolic ze swojej dzialki jego manele a on nie ma prawa nawet nogi postawic na twojej ziemi. Nad czym ty sie jeszcze w ogole zastanawiasz? Nie czekaj az zrobi cos wiecej, juz i tak ci cos tam rozpierdolil. Nie baw sie w pilicje tylko dowiedz sie gdzie sa dokladne granice a stary pryk moze ci naskoczyc

Gość Pytanko555555
to nie jest takie proste podobno nawet jak geodeta mi wszystko rozgraniczy to on może odmówić podpisania tego rozgraniczenia i wtedy musze ja złożyć pozew do sądu o rozgraniczenie wtedy sąd ustala biegłego który sprawdza kto ma racje tylko to będzie trwało latami pewnie

Gość mietas szczesnias
jak to mu pozwolilas pomniejszyc swoja dzialke o metr?!!! na glowe upadla czy jak? jasne to moze od razu pozwol mu zrobic plot przy twoim domu, wtedy na pewno bedzie mial wystarczajaco duzo terenu. Ugodowa nieugodowa, ale co twoje to twoje i nikt nie ma prawa sie rzadzic twoja wlasnoscia.

Gość mietas szczesnias
nie rozumiem w ogole tego, kupilas czy wynajmujesz dzialke, ktorych rozmiarow i granic nawet nie znasz? Idz do geodety. A jak staruch bedzie robic problemy (choc nie sadze, myslisz, ze mu sie bedzie chcialo bawic w jakies sady?) to trudno

Gość mietas szczesnias
on moze z reszta sciemniac. Jezeli murek byl postawiony juz wczesniej niemozliwe jest to zeby nagle ni z gruchy ni z pietruchy twoja dzialka pomniejszyla sie o metr a jego powiekszyla. Pytalas sie go skad ma takie dane, ze ten metr nalezy do niego?

Gość Pytanko555555
Ponieważ nasze prawo jest takie chore byłam i pytałam sie w urzędach to powiedzieli że jak płot postawiony to tylko sąd.To podejrzewam że te pieniądze które musiałabym włożyć w sprawe to przekroczyły by wartosc tego metra

Gość Pytanko555555
Idiota sam sobie podobno zmierzył

Gość mietas szczesnias
i dlaczego raz piszesz jako kobieta a raz jako facet

Gość Pytanko555555
zresztą to człowiek który po sądach lubi sie włuczyć i zawsze mu sie upieka .Zresztą podejrzewam że to blef z jego strony bo jeżeli jest taki pewny to rozgraniczył by sobie sam

Gość mietas szczesnias
nie dawaj mu sie!!!!! w takim razie jezeli on cos zacznie robic na TWOJEJ dzialce, nie wazne czy metr czy centymetr- dzwon na policje i moze staremu durniowi sie odechce. Jezeli to nic nie da to szybko stawiaj nowy plot na starych granicach NIE DAWAJ SIE

Gość Pytanko555555
Sorki mój mąż wcześniej pisał a ja teraz siedze:)

Gość mietas szczesnias
jakis chuj robi sobie samowolke nie pytajac nikogo o zdanie, papierow zadnych nie ma no ja pierdole

Gość mietas szczesnias
a moze powiedz mu ze zanim postawi plot na puki co twojej dzialce, to najpierw zamierzasz zaprosic geodete i oplata bedzie podzielona na 2.

Gość Pytanko555555
A działka jest moja od ponad 20 lat a płot to chyba ma ze 40ści

Gość mietas szczesnias
noooo to tym bardziej. Nie pozwolcie staremu chujowi na to!!!! Jezeli zacznie cos stawiac na waszej dzialce to dzwon na policje, a on bedzie im musial pokazac jakies papiery, ze to jeszcze jego teren. No chyba ze zrobi to jak was nie bedzie w domu.

Gość kjncksl
nawet nie probuj sie zaslaniac, ze nie chcecie sie wloczyc po sadach itd. On nie ma prawa tego robic i na 100% to nie jego dzialka.

Gość Pytanko555555
DZIĘKI:)