Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytalska_24

Dni płodne - CIĄŻA

Polecane posty

Gość Pytalska_24

Cześć! Interesuje mnie jedna rzecz. Jakie są szanse zajścia w ciąże podczas współżycia w dni płodne bez zabezpieczenia?

Gość czy masz cykl bezowulacyjny
duża

jeśli jesteś płodna, to znacznie większe niż w dni niepłodne :)

Gość Pytalska_24
Dzięki za odpowiedz. :) No to jeszcze coś mi chodzi po głowie. Kiedy można zaobserwować pierwsze oznaki ciąży? Kiedy wy wiedziałyście że to na pewno to? Wiem że jednym z pierwszych jest zanik miesiączki ale może miałyście kobietki jeszcze jakieś inne nim miesiączka zaczęła się spóźniać. :)

Ja wiedziałam już 3 czy 4 dni po zapłodnieniu,że jestem w ciąży :) Nawet dziewczyny z kafe pisały mi,że to jeszcze za wcześnie i ja sama też myślałam,że sobie to wmawiam,ale nie. Latałam do wc, miałam straszny apetyt,a do miesiączki jeszcze 10 dni :P Teraz jestem w drugim msc ciąży i czekam na dzieciaczka :)

WEZCIE SIE DO NAUKI a potem robcie dzieci!! Bo potem chodza takie niedouczone matki z dziecmi za reke! Internet jest przeogromny! Poczytajcie to k...wa nie boli!!!!!!!!!!!!!!!! no wymiekam! co jedna to planuje dziecko albo w ciazy a nie wie nic o dniach plodnych, o macicy, i o poczęciu w ogole. TRAGEDIA wstydu sobie nie przynoście. Znacie sie na komputerkach i na swoich telefonikach, a przez dwadziescia pare lat nie poznalyscie swojego organizmu WSTYD

Gość Pytalska_24
Aha! Dzięki! :) Pytam bo sama ostatnio staram się o maleństwo. I w sobotę kiedy przypadały dni płodne kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Miesiączkę mam dostać dopiero pod koniec września więc czeka mnie jeszcze trochę cierpliwości. :) zastanawiam się cały czas co z tego nam wyszło. :) Czy będzie bobas czy jeszcze będzie trzeba poczekać. Mój kochany już kupił mi test :) tak bardzo chce zostać tatusiem. Mnie też kusi żeby go zrobić ale to jeszcze zdecydowanie za wcześnie. :)

Ja jestem w odpowiednim wieku i bardzo cieszę się z dziecka bo staraliśmy się o nie,więc mnie w to nie wliczaj! To prawda,że wiele takich dziewczyn chodzi i tak na prawdę to tylko szkoda tych dzieci,ale ja mam szkołę za sobą i jestem ustabilizowana gotowa do macierzyństwa.

Gość autorko, a jakie są
w dni płodne stosunek w dzień owulacji daje ok 25% szans. swoja drogą, warto nauczyć sie własnego ciała.

a to tak jak ja :) też czekaliśmy i w końcu nie wytrzymaliśmy i zrobiłam test jakoś tak 10 dni po ostatnim dniu płodnym i wyszła taka bardzo blada druga czerwona kreseczka bo ciąża była jeszcze bardzo bardzo malutka :)

Gość Pytalska_24
Ja chyba poczekam do dnia kiedy mam dostać miesiączkę. :) Zazwyczaj na tydzień przed zaczynają boleć mnie piersi więc jeśli coś będzie na rzeczy to pewnie tego objawu być nie powinno. :)

Tak, poprzedniczka ma rację, ponieważ ja np. potrafiłam dokładnie już później wiedziałam kiedy jak co i przez ostatnie msc kochaliśmy się bez zabezpieczenia do końca. A później postanowiliśmy,że chcemy mieć kruszynkę no i się udało w sumie od razu :)

Tak, poprzedniczka ma rację, ponieważ ja np. potrafiłam dokładnie określić kiedy mam dni płodne i już później wiedziałam kiedy jak co i przez ostatnie msc kochaliśmy się bez zabezpieczenia do końca. A później postanowiliśmy,że chcemy mieć kruszynkę no i się udało w sumie od razu :)

Gość Pytalska_24
Normalnie po mojej głowie lata tyle myśli że szok! Jestem ciekawa czy nam się udało stworzyć fasolkę. :) Szkoda że to trzeba tyle czekać żeby się dowiedzieć. :)

Gość zofia kowalska dot
Pytalska, ja tak jak Ty czekam na II kreski, ostatni okres mialam 26.08, muszę czekać do terminu miesiaczki...

Gość Pytalska_24
zofia kowalska dot No to rzeczywiście jesteśmy w podobnej sytuacji bo ja ostatnią miesiączkę miałam 24 sierpnia. :)

Gość artyleria26
Też słyszałam, ze przy owulacji szansa wynosi ok 25%. No ale trzeba też dobrze tą owulację określić. Wiele kobiet ma z tym problem, albo korzysta z kalendarzyka ;/ masakra. Dni płodne określa się na podstawie objawów. Jak już są na prawdę problemy, to są przecież testy, mikroskopy, komputerki cyklu i inne cuda do tego