Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carryb

Problem z nadwagą.

Polecane posty

Gość carryb

Witam wszystkie użytkowniczki. Mam taki problem, że mam 17 lat, 158cm wzrostu i niestety przy tym wzroście ważę 68 kg. Wiem, że to może się wydać nie do pomyślenia, ale proszę posłuchać dalszego ciągu. Próbowałam już prawie wszystkiego. Wszelakie diety, takie co by z moim wiekiem mi nie zaszkodziły i ćwiczenia, siłownia + bieganie raz dziennie. Nie objadam się, jem tylko tyle ile potrzebuję. Słodycze jadam rzadko i staram się unikać potraw tłustych [jeśli coś jem smażonego to na oliwie]. Byłam na badaniach - wszystko jest w normie. Drogie użytkowniczki, czy poradziłybyście mi coś, co dałoby efekt? W mojej rodzinie babcia i mama też mają nadwagę, ale zaś moje rodzeństwo jest szczupłe [ przy jedzeniu jakby to ująć - wszystkiego co popadnie]. Czy da się cokolwiek jeszcze z tym zrobić? Źle się czuję z tym jaka jestem, ale już nie bardzo wiem co robić bo nic nie daje zamierzonego efektu, a jakby na to nie patrzeć potrzebuję zrzucić co najmniej 10kg. Może zakupić jakiś suplement? Jesli tak, co polecacie? Z góry dziękuję za wszystkie rzetelne i pomocne odpowiedzi. Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Gość carryb
a może dieta kopenhaska? bo na takiej jeszcze nie byłam, nie próbowałam, Dukan mi nie pomógł. Proszę o opinię.

Gość Petuniaaa5
Witaj carryb! Jesteś bardzo młoda także nie polecam tej diety! Proponuję dietę kapuścianą . trwa ona 7dni. a później jedz tak jak ja 3 razy dziennie. na śniadanie 3-4 kromki chleba, obiad to co mama zrobi, a kolacja jogurt+owoc. Nie rezygnuj też z ćwiczeń :)

Gość carryb
Dziękuję bardzo Petuniaaa5 za wypowiedź. To mi bardzo potrzebne.

Gość Petuniaaa5
Życzę powodzenia i wytrwałości a na pewno Ci się uda:)

Gość jadzioonka
Ci ludzie pomagaja schudnac www.dieta4u.com.pl/dieta-dla-kobiet Skuteczne diety, bez glodowania - proponuja madre i trwale chudniecie i nabranie zdrowych nawykow. Ja polecam!