Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lilia_88

provag

Polecane posty

Lekarz mi przepisał na nawracające infekcje. Mam nadzieję, że pomoże. Co sądzicie o tym leku? W kapsułkach raz w miesiącu mam brać 10 sztuk jest w opak. A co sądzicie o żelu również provag? Podobno przed albo po stosunku jest dobry. Proszę o opinie.

Provag żel stosuję już od 1,5 roku, jest na prawdę skuteczny w zmniejszaniu uczucia pieczenia, swędzenia. Nawilża przed stosunkiem przez co unika się otarć. Dodatkowo zawiera kwas mlekowy, dzięki czemu zakwasza środowisko pochwy i chroni przed infekcjami. Jestem z niego bardzo zadowolona polecam.

Provagu akurat nie stosuje, natomiast używam provag żel. Mnie bardzo pomaga przy delikatnym pieczeniu przed okresem, po depilacjach intymnych czy innych otarciach. Ma fajna konsystencję, bezzapachowy, nie uczula. Równiez polecam.

Gość lady bronka
podczas brania antybiotyku brałam provag, grzybicy nie dostałam, więc spełnił swoje zadanie. stosuję go też podczas wyjazdów, tak na wszelki wypadek, żeby uniknąć infekcji.

Gość KropeczkiBiedroneczki
Provagu jeszcze nie miałam okazji stosować, ale provag żelem smaruję się codziennie po kąpieli i profilaktycznie przed każdym wyjściem na basen. Świetnie nawilża przed stosunkiem, jest bezzapachowy i nie powoduje alergii. Po stosunku i basenie likwiduje podrażnienia i uczucie pieczenia. Mimo iż jestem alergikiem żel mi bardzo służy i nie powoduje u mnie żadnych nieprzyjemnych dolegliwości.

Gość agula8
ja tez brałam provag przy leczeniu infekcji i jestem zadowolona, brałam do tego witaminę b-complex, bo wspomaga działanie probiotyków.Co do provag żelu to używałam w lecie zamiast płynu do higieny intymnej.

Gość Farba-Zula
Ja już od roku biorę provag. Probiotyk ten polecił mi lekarz na początku ciąży jak dopadła mnie grzybica. Stosowałam go do końca trzeciego trymestru i nie miałam już problemów z żadną infekcją pochwy czy pęcherza. Myślę że 10 kapsułek to za mało, na Twoim miejscu stosowałabym go co najmniej przez miesiąc. Mi bardzo pomógł, dodatkowo rozwiązał mój problem z zaparciami.

Gość 4 miesiac- 18 tydz
czyli mozna w ciąży, a ostatnio słyszłam ze nie mozna. tez jestem w ciazy i czasem zdaza mi sie pieczenie ii z checia bym zastosowała własnie provag. a ten żel tez mozna? tego nie uzywałam jeszcze.

Provag żel bardzo sprawdza się dla kobiet w ciąży (moja kuzynka go stosowała), na pieczenie i swędzenie, które może się w tym okresie pojawiać ze względu na wzrost pH pochwy. Żel ten zawiera kwas mlekowy, nadtlenek wodoru które zakwaszają środowisko pochwy i dodatkowo ma właściwości nawilżające.

Provag żel doskonale sprawdza się w okresie ciąży, gdyż łagodzi pieczenie i swędzenie, które pojawia się w związku ze wzrostem pH pochwy (szaleństwo hormonów). Zawiera w swoim składzie kwas mlekowy i nadtlenek wodoru dzięki czemu zakwasza środowiskowo pochwy a dodatkowo ma właściwości nawilżające.

Gość gość
Prowag żel nie wpływa na tanletki antykoncepcyjne prawda?:)

Gość gość
Nie wpływa

Gość gość
Stosowałam ale nie było poprawy. U nie nie zadziałał. Za to pomógł mi Żel Mucovagin z kwasem hialuronowym drobnocząsteczkowym. Od razu łagodził suchość o pieczenie , podobno regeneruje i przyspiesza gojenie jak są jakieś podraznienia http://mucovagin.pl/mucovagin-zel

Gość mania002
Ja stosowałam tylko tabletki provag, bo takie było zalecenie mojej pani doktor. Przyjmowałam je https://www.apteka-melissa.pl/produkt/provag-20-kaps,1936.html już drugi raz i jestem zadowolona, bo akurat po tych tabletach nic mi nie było. A wcześniej brałam takie, po których było mi słabo, niedobrze i często bolał mnie brzuch. Myślę, że jeśli lekarz przepisał tabletki, to też nie powinien mieć przeciwwskazań, co do żelu, zwłaszcza, że to wszystko jedna seria, więc składniki nie powinny ze sobą "walczyć" tylko będą współgrały. Ale dla maksymalnej pewności lepiej zapytać swojego lekarza, na takie pytanie powinien odpowiedzieć nawet przez telefon jeśli pacjentce zależy na czasie.

Gość gość
Provag ma kwaśny odczyn i zabija plemniki,normalnie mamy kwaśne ph gdzie plemniki giną dopiero jak pojawia sie śluz rozciągliwy zmienia sie ph aby plemniki mogły przeżyć więcc przy stosowaniu provagu cały czas sie ma kwaśne ph i tym samym nawet w śluzie rozciągliwym plemniki giną bo i tak jest środowisko kwaśne, co myślicie o tym?

Gość gość
Tak sobie myśle bo staram sie i nie wiem co z tego bedzie a biore..

Gość gość
Nie licz na działanie plemnikobojcze bo nie do tego służy ten preparat. Poczytaj o globulkach plemnikobojczych i ich skuteczności. Jeśli chodzi o działanie lecznicze w przypadku infekcji to provag jest rewelacyjny

Gość gość
Nie służy ale działanie ma kwaśne więc zabija plemniory.