Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gpmpgjtdproksa

Czy w wieku 16 lat mogę zaprzestać edukacji?

Polecane posty

Gość gpmpgjtdproksa

Przyznaje wybrałam zła szkole - zawodówkę, nie podoba mi się, nie mam sił na te praktyki, do liceum się nie przepisze bo moja koleżanka mówiła że dużo chetnych no i z zawodówek nie biorą, pomyślałam że pójde do tego liceum za rok, a teraz sobie odpuszcze mogę tak? Z testów gim. Miałam 65punktów :/

Gość prawictwo pospolite1
bez zadnego zawodu co będziesz robić ? wiele kobiet po podstawówce konczy w domach publicznych

Gość podpowiadacz
Obowiązek edukacyjny jest do 18 lat, ale żadna instytucja szczególnie nie ściga uchylających się, jeśli ukończyli obowiązkowe gimnazjum. A może idź deo liceum społecznego? Jeśli rodzice mogą płacic około 100 zł miesięcznie? Jest łatwiej, i przyjęliby pewnie jeszcze teraz. Albo poszukaj praktyki, która bardziej ci się podoba i idź na samą praktyczną naukę zawodu.

Gość głupia luka w systemie
nie możesz przestać uczyć się przed ukończeniem 18 lat, ale jeśli nie uda Ci się do tego czasu skończyć gimnazjum to... nic. :) jeśli nie chcesz uczyć się w tej zawodówce dłużej, zmień szkołę na inną, choćby tylko formalnie.

Gość jesli cinie idzie nauka to
nie laduj ue w liceum, bopo nim i tak nie masz zadnego fachu. lepiej pomysl o takiej zawodowce lub technikum, ktore ci lezy,

Gość SamaJa2
Koleżanka źle Ci mówi, szkoły teraz biją się o uczniów, bo ciągle jest niż demograficzny. Idź do sekretariatu szkoły, która Cię interesuje i zapytaj o możliwość przeniesienia.

Gość gpmpgjtdproksa
Dobra pójde w piątek, pewnie będę musiała pisać jakieś egzaminy? Może i źle mówi nie wiem, tymbardziej że mnie nie za bardzo lubi (kompleksiara)

Gość SamaJa2
Żadne egzaminy. No chyba, że mieli inne przedmioty niż Ty (np. mieli już jakieś PO - edukacja dla bezpieczeństwa czy jak to się nazywa - a Ty jeszcze nie)