Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieszczesliwa96

Rodzinna kontrola ;/

Polecane posty

Gość Nieszczesliwa96

mam 16 lat i nie moge wyjsc z domu po 20 to nie jest normalne, a dobrze sie ucze i nie chodze na imprezy nigdy nie dalam powodu by zawiesc zaufanie, ale to nie jest normalne bym ni mogla wyjsc... Mieszkam z babcia i dziadkiem bo rodzice za granica pracuja. A wiec jak ich przekonac ze ja nie jestem dzieckiem... gdy raz spoznilam sie z 20 minut zostalam nazwana przez dziadka (tylko w wiezach krwi bo nie chce z nim kontaktu) "dziwka" i "idiotka" "ze sie puszczalam pewnie" strasznie to przezyłam ;( jak cos zmienic wytlumaczyc ze nie jestm dzieckiem i mam prawo spotykac sie ze znajomymi ? bo ja juz rady nie daje ;( ;(

Gość Bananaaa
A rozmawiałaś z rodzicami żeby wytłumaczyli to dziadkom?

Gość Nieszczesliwa96
Tak rozmawiałam, lecz rozmawiali z dziadkami bez efektu. Dziadek to by najchetniej chcial bym caly czas siedziala w domu kiedys mowił "wyjdz z domu sprzed komputera" a jak zaczelam to zostalam wyzwana od szmat... Ja naprawde jestem rozsądną rozwazna dziewczyną ale sadze iz mam tez prawo sie tez zakochac byc ze znajomymi a nie cale najlepsze lata w domu przesiedziec praktycznie nawet w weekendy rowniez do 20 myslalam ze w liceum to sie zmieni a jednak nie ;(

Gość Bananaaa
Hmm, z dziadkami tak łatwo nie pójdzie, wiesz, stara szkoła. Musisz za każdym razem mówić rodzicom o tym, kiedy dzwonią, podać tel dziadkowi, żeby mu powiedzieli przy Tobie, że możesz wyjść.

Gość Nieszczesliwa96
:( godzina policyjna i koniec :( ciężko bedzie ile razy przez to płakałam najbardziej mnie boli ze ktos z rodziny moze mnie nazwac dziwką :((

Gość Bananaaa
Jeśli będziesz chciała wyjść - dzwoń do rodziców, ich spytaj, podaj dziadkowi albo babci tel, żeby usłyszeli od Twoich rodziców to. Dziadek rzeczywiście zachowuje się straszne i to bardzo przykre. Powiedz mu, że nie życzysz sobie, żeby tak do Ciebie mówił, bo Cię to boli. Bądź stanowcza.

Gość Nieszczesliwa96
Dziękuję za wszystko postaram się