Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto byyyyyyyyyyy

kto z was był w USA ? Mam pytanie

Polecane posty

Gość kto byyyyyyyyyyy

moze głupie ale tam mają inne wtyczki do gniazdek i napiecie 120V ??? czyli nie podlacze np mojej prostownicy do gniazdka?

Gość zmartwie cie swojego
mozgu tez nie podlaczysz :(

Gość O_o 2525
nie musisz kupić coś w rodzaju przejściówki i wtedy będzie wszystko ładnie chodzić

Gość a powiem
ja bylam w Kanadzie i faktycznie sa inne ....

Gość ale rada czy ten ktoś co to
napisał łapie ze tam jest o połowe nizsze napięcie? przelotka czyli inna wtyczka nic nie da!

Gość O_o 2525
dlaczego nic nie da? tak z ciekawości pytam bo się w sumie nie znam na ty, a wydawało mi się, ze taka przejściówka pomoże rozwiązać problem

Gość kto byyyyyyyyyyy
wiem ze są wtyczki, mam brytyjska ale w UK jest napiecie takie jak u nas ale w USA jest wlasnie 120 :O

Gość O_o 2525
moja kumpela była w USA kupiła tam sobie własnie prostownice, suszarkę i cos tam jeszcze i w Polsce chodzi jej to na przejściówkach. Myślałam, że w drugą str też to działa O_o nie poradzę w takim razie nic :(

Gość niiiiie00000
Przejsciowka nic nie da, musisz miec transformator, tak mi sie wydaje ktory zmienia napiecie

Gość Abbcca
W USA jest niższe napięcie - 110V ( Polsce i całej Europie jest 230V) i z naszym sprzętem mogą (ale nie muszą) być problemy. Na każdym urządzeniu elektrycznym na tabliczce znamionowej jest napisana na jakim napięciu będzie działać. Jeżeli znajdziesz tam oznaczenie 110V DC to oznacza, ze przejściówka wystarczy, jeżeli nie to raczej nie będzie działać.

Gość Abbcca
*110V AC

Gość kwedklsw
W USA w każdym sklepie elektrycznym można kupić przejściówkę z transformatorem napięcia(taka nieduża puszka, coś jak mały zasilacz)(pewnie dostępne też na allegro) Każdy sprzęt działał be zarzutu. Odwrotnie potrzebna jest wtyczka bez transformatora, taka która zmienia tylko bolce wtyczki z ichnich na nasze(też do kupienia w każdym sklepie elektrycznym w USA)

Gość inzynier serwisowy//zablok
Sprzęt oparty na zasilaczach od 10 lat ma standard 110/240V I sam się przełącza. Natomiast sprzęt grzejno indukcyjny. Wiertarki, szliwierki, lokowki, suszarki itd nie zasilisz. Potrzeba transformator 110 > 220V o danej mocy. Dla lokówki to może być całkiem masakra i nie ma sensu brać. Bo lokówka bierz pewnie z 0,8kw a za takie trafo dasz 100pln. To taniej lokówkę w usa kupisz

Gość inzynier serwisowy//zablok
110V DC 110V stałego :P Na takim to jedynie silniki i motoserwery działają. 110/240V AC to cały świat

Gość kwedklsw
Jestem laikiem jeśli o elektryczność idzie. Kupiłam ze dwie takie "puszki" i wtykałam tam wtyczki od prostownicy, suszarki, ładowarki telefonicznej, laptopa i zawsze było ok;)