Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erewinna

Wentylacja w drzwiach łazienkowych?

Polecane posty

Gość erewinna

Witam, Dzisiaj przyszło mi zawiadomienie ze spółdzielni, że dopuściłam się samowoli budowlanej. Chodzi o drzwi do łazienki. Każą mi zrobić w nich NA GÓRZE otwór o powierzchni min. 220cm2. Rzecz w tym, że moje drzwi (30 letnie z resztą) mają już kratkę wentylacyjną, tyle, że NA DOLE, której powierzchnia jest nawet większa niż 220cm2. Czy ktoś kiedyś słyszał o czymś takim? Ja nawet nigdzie nie spotykam drzwi z wentylacją u góry. O co kurcze im chodzi? 30 lat tak mieszkam, chodzili zawsze i nic, a tu nagle taki liścik?!

Gość SamaJa2
Haha żartujesz? Samowola? Idź do spółdzielni to wyjaśnić

Gość erewinna
No nareszcie mi się udało wygrzebać w prawie budowlanym przepis, który mówi: "Drzwi do łazienki, umywalni i wydzielonego ustępu powinny (...), a w dolnej części otwory o sumarycznym przekroju nie mniejszym niż 0,022 m2 dla dopływu powietrza". Moje na 100% mają więcej niż 220. :) No to ktoś się zbłaźnił niestety...

Gość erewinna
W piątek zasuwam do spółdzielni i na czerwono im zakreślę słowo NA DOLE !!! :)

Gość gość
Jezeli szukasz dobrego miejsca gdzie kupisz taka kratke i inne wyposazenie do instalacji wentylacyjnej to sprawdz www.pefra.pl bardzo szeroka oferta

Gość gość
Może będą ci mogli cos pomoc w tej kwestii specjaliści z www.spirowent.com.pl. Zajmują się elementami do wentylacji wiec możesz szukac u nich pomocy.

Gość gość
Polecam skorzystanie z usług DTSSERWIS. Sam korzystałem w swoim mieszkaniu.

Gość gość
Korzystałem z usług tej firmy w kwestii założenia co prawda klimatyzacji, natomiast solidna firma.

Gość gość
W kwestii wentylacji warto zajrzeć na www.dtsserwis.pl

Gość gość
Muszą być otwory w drzwiach łazienkowych. Czytałam o tym na https://el12.pl/. W starym domu rodziców nie mieliśmy i się okazało, że m.in. przez to była ogromna wilgoć w łazience.