Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cnaicuakcb

Do kogoś, kto ma prawo jazdy....

Polecane posty

Gość cnaicuakcb

Jak wykonać manewr cofania? Szukałam po necie, ale są tylko wskazówki, jak zrobić to bezpiecznie, mi natomiast chodzi o to, jak w ogóle tego dokonać:D Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy i zechciał wytłumaczyć, to proszę pisać krok po kroku, dokładnie( np czy sprzęgło puszczać gwałtownie czy wolno) Z góry dziękuję:)

Gość cnaicuakcb
Wiem, ale mój instruktor jest jakiś....dziwny Nieistotne, nadal proszę o pomoc

chodzi ci o cofanie na luku? sprzegla nie puszczasz gwaltownie bo jest duza szansa ze silnik ci zgasnie, wlasciwie to 'jedziesz na sprzegle', czyli wciskasz lub spuszczasz, to tak na wyczucie.....

Gość cnaicuakcb
Nie, chodzi mi o zwykłe cofanie, o dokładnie wytłumaczenie, krok po kroku co trzeba zrobić, cofać tylko na sprzęgle..miałam dopiero 2h, a ten cieć przez jakieś 30 min w ogóle nie zajmował się tym czym powinien, tylko gadał przez tel. Tłumaczy chaotycznie, nie wiem czy on się wstydzi czy boi..nieważne. Chciałabym, żeby ktoś wytłumaczył krok po kroku, tak dla blondynki :P U mnie w domu nikt nie jeździ....

to dlaczego nie powiesz tego instruktorowi? przeciez placisz za to. a poza tym, tego nie idzie wytlumaczyc 'teoretycznie' to jest mozliwe tylko i wylacznie w praktyce.

Gość buty na nowy sezon ;))
wciskasz sprzęgło, wrzucasz bieg wsteczny, patrzysz w lusterka, a najlepiej przez ramię za siebie, ręce na kierownicy, stopy na sprzęgle i hamulcu, powoli opuszczasz sprzęgło, noga z hamulca na gaz, delikatnie opuszczasz sprzęgło, poczujesz jak samochód (silnik) zaczyna "ciągnąć", dodajesz powoli gazu, auto rusza w tył, a Ty w tym czasie kręcisz kierownicą -jeśli ma być po łuku lub parkowanie tyłem, pozdro! :) HallofashionPL zaprasza po jesienne nowości! w ofercie: - szpilki w delikatny szpic, różne kolory i wysokości obcasa; - zamszowe creepersy; - sneakersy na koturnie; - botki fason LITA, obcas 9 lub 13cm, zamsz lub eko-skóra i inne modele na nowy sezon. 193.23.48.135/listing/user.php?us_id=26185676 Zapraszamy ;)

Gość cnaicuakcb
Jakw idac da się wytłumaczyć... "buty na nowy...." DZIĘKUJĘ CI BARDZO !!!!!

Gość dck
z wsteka ruszasz dokładnie tak samo, jak z jedynki, bo to taki sam bieg, tylko w drugą stronę