Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Huawejka

pomocy!! mały gryzoń...

Polecane posty

Gość Huawejka

moje dziecko dwuletnie gryzie innych jak się złości i to mocno! jak oduczyć?

Gość Huawejka
próbowałam, nie pomogło...

Gość MamaCóreczki
Wiem, że trudno, ale próbować ignorować...

Gość Huawejka
jak ignorować? :) ostatnio leżę sobie, czytam książkę,a ten podlatuje do mnie i ugryzł mnie do krwi i w śmiech ;/

Gość Film z 2006
Rośnie następny Hanibal?

Powtarzać nieustannie że nie wolno, z pełną powagą na twarzy. Najlepiej głośno. Przerabiałam to z moim gryzoniem. Zobaczył w końcu że to nie jest zabawa i przestał.

Gość Adela850
Taka porade ktos mi kiedys podsunal, moze bedzie smieszna dla niektorych ale napisze: przytulic z calej sily. nawet jak sie bedzie wyrywal, to tulic przek kilka chwil. To ponoc pomaga dziecku wyladowac troche energii, ktora w tym wieku sie kumuluje :-)

złap go , przytrzymaj i powiedz spokojnie, ze jak Cie jeszcze raz ugryzie, to mu wbijesz szpilkę w język. Jak Cie ugryzie kolejny raz, bo pewnie tak zrobi, to idz po szpilke i złap go i nastrasz. Skoro nie dociera i nie mozesz wytlumaczyc to wzbudz w nim strach przed takimi akcjami jak gryzienie ludzi. Jak pokazywalam kiedys jezyk, to- pomoglo jak nic!! oduczylam sie w 5 minut. No i kara. Do kąta. I nie ma zmiluj sie, niech stoi tyle minut ile ma lat. a jak nie poskutkuje to dluzej. Dziwne ze to obcy ludzie maja Ci radzic jak wlasne dziecko wychowac :/

dwulatek bardzo dużo już rozumie. I jeśli robi komuś krzywde np. kopie czy gryzie- to uwierz mi - doskonale wie, że robi krzywdę. Nie krzycz, nie tłumacz miliard razy i co najwazniejsze- z dzieckiem się nie dyskutuje. Robisz to sprawnie i dzybko, bez nerwów i bez zadnego krzyku- łapiesz siłą , sadzasz, i niech sie wybeczy az się zmęczy. Wychowywanie dzieci wymaga dyscypliny. To ma byc wychowywanie a nie hodowanie :o

Gość wsedfvghnj
gryzący dwulatek to przesada. niemowlę, roczniaka gryzącego mogę zrozumieć- dziecko jeszcze nie rozróżnia zabawy od wyrządzania krzywdy i czasem trudno mu coś wytłumaczyć. Dwulatkowi trzeba ewidentnie zabronić. Odciągnąć, surowym tonem skarcić i wywalić do kąta

Gość wsedfvghnj
Mamacóreczki- jak zignorować gryzące dziecko? nie wyobrażam sobie:O trzeba mu wytłumaczyć, że tak się nie robi. Jeszcze pogryzie dzieci w piaskownicy i w ogóle będzie numer:O

Gość LaMania
smierc wierz mi, że w każdym innym aspekcie radzę sobie z wychowaniem, a tu nic nie skutkuje.

Mój syn też kąsał-potrafił nawet do krwi- próbowałam tłumaczyć, gryźć go, żeby zobaczył jak to boli itd. Przeszło samo tak jak samo przyszło. Nie wiem czy te moje metody miały jakiś wpływ czy to po prostu taki etap...

piszesz ze jak ugryzlas to nie pomogło, noi zdziwilabym sie jakby pomoglo, bo dziecko widząc to,że jego zachowanie naśladujesz jeszce bardziej bedzie powtarzac tą czynność Moja znajoma jak jej dziecko pluło i przeklinało wyprobowała jedną metode,bo ani klaps, ani kąt, ani kary,ani krzyk nie skutkowały, to szczypte (odrobinke doslownie szczypte )pieprzu dziecku na jezyczek dała Podobno problem minąl jak ręką odjął.Nie praktykowalam tego osobiscie ale wedlug mnie jest to o wiele bardziej lepsze niz jakies tam bezskuteczne klapsy ,krzyki czy szarpanie dziecka