Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jennna

NPR przy staraniach o dziecko

Polecane posty

Gość Jennna

Stosowałyście może npr przy staraniach o dziecko? Chodzi mi np o metodę objawowo-termiczną by określić owulację. Pomogło to wam w zaplanowaniu potomka? Sama zaczynam starania i zastanawiam czy nie spróbować mierzyć sobie tempki.

Gość MamaCóreczki
Tak. Stosowałam, żeby zapobiec ciąży. Moja rada? Kochajcie się z mężem wtedy, gdy wg npr jest czas bezpieczny. Ja w ten sposób mam 9 miesięczną córkę.

ja przez 3 cykle mierzylam temperature, zeby wyznaczyc dni plodne, bo mieszkalismy na co dzien 500km od siebie - na 4 cykl zaplanowalismy 5 dniowy urlop i intensywnie pracowalismy nad potomkiem i go wypracowalismy - jestem w 5tc :-)

Gość Jennna
Dzięki. A możecie polecić jakieś termometry? długo uczyłyście się interpretacji

Ja używałam lady compa do wyznaczania dni plodnych i nieplodnych. Najpierw antykoncepcyjnie, a potem koncepcyjnie:). Udało sie w 1. cyklu.

Ja również stosowałam NPR i dzieki temu zaszłam w obie ciąże za pierwszym razem.

Gość Karolinka_Malinka
Ja właśnie zamierzam zacząć stosować tą metodę może mi któraś tak dokładnej wytłumaczyć na czym to polega?

dziunia a ty mialas się nie wypowiadac na tym dziale skoro sobie jaja tylko robisz ....

A gdzie ja napisalam, ze robię sobie jaja? Pisałam jedynie, ze wchodzę na cześć tematów, bo są durne i mozna sie pośmiać. Niekażdy taki jest. A poza tym to nie ja robię na tych tematach z siebie idiotke :).