Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebzolkaa

seks po porodzie

Polecane posty

Gość bebzolkaa

witam was drogie mamy! jestem trzy miesiace po porodzie ktory byl bardzo ciezki. Rodzilam naturalnie, jestem osoba drobniutką a dziecko urodzilo sie duze nie cale 4 kilo. naciecia zszywania itp... nie dostalam jeszcze pierwszego okresu po porodzie, karmie piersia i moje pytanie brzmi jak to jest z tym seksem? nie mam wogole na to ochoty... suchosc pochwy meczy ale mam tabletki cicatridina i wtedy niby jest ok ale nie tak jak przed ciaza. nigdy na to nie narzekalam mam super partnera podoba mi sie i pociaga ale teraz nie mam przyjemnosci nawet jak sie uda..;/ czy to minie? czy wroci ochota na seks? doradzcie mi prosze...

Zacznij od stosowania żelu nawilżającego. Bo przez stres że znowu będzie boleć trudniej osiągnąć podniecenie i nawilżenie.

Na pewno ochota na seks ci wróci. Teraz twój organizm się regeneruje, pochłaniają cię macierzyńskie obowiązki. Proponuję byś ćwiczyła mięśnie Kegla (chodzi o zaciskanie i rozluźnianie mięśni jak np.podczas wstrzymywania moczu). Możesz to robić w każdej chwili. Z czasem wzmocnisz dzięki temu mięśnie w środku i doznania będą większe.

Myślę, że to minie. A co do przyjemności, to większość kobiet (chociaż na kafe żadna się nie przyzna) nie dochodzi podczas stosunku, może przed stosunkiem popieścicie się inaczej, żebyś się "rozgrzała"?

Gość bebzolkaa
moj partner sie bardzo stara naprawde.. ciagle chce mnie piescic itp ale ja wieczorami najchetniej bym poszla spac ale wiem ze on tez ma potrzeby... chcialabym byc napalona tak jak kiedys na niego i miec na to ochote a i przyjemnosc wkoncu by przyszla jak sie tam wszystko zregeneruje:( boje sie ze moje malzenstwo sie rozpadnie jesli nie bede miala ochoty sie z nim kochac...

Gość kratkoo
u mnie pierwszy seks był jakies 4miesiące po porodzie. Wcześniej nie miałam ochoty, wszystko mnie bolało, beznadzieja ogólnie. Ochota wróciłą jak odsatwiłam tabletki. A totalna przyjemnosc z seksu dopiero jak przestałam karmic, czyli po roku. Nie wiem dlaczego miałoby Ci się rozpaść małżeństwo... Przecież urodziłąś dziecko, duze dziecko, bierzesz tabsy, karmisz piersia i jesteś DOPIERO trzy miesiące po porodzie. Wrzuć na luz i poczekaj.