Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nhn

Pomyłka lekarza

Polecane posty

Gość nhn

Sprawa wygląda tak, że 1 sierpnia miałam dostać okres. Współżyłam jednak 2 dni przed planowanym okresem. Zabezpieczaliśmy sie ale nieopatrznie prezerwatywa się zsunęła i została we mnie. Także na drugi dzień poszłam do ginekologa z prośbą o wypisanie tabletki "po". Pan ginekolog wyjął z szuflady takie kółeczko, zapytał kiedy miałam ostatni okres, coś tym kółeczkiem pokręcił i stwierdził, że nie ma takiej potrzeby zażywać tabletkę, ponieważ jestem przed okresem i mam na pewno dni niepłodne.Ponadto strasznie mnie naobrażał, że jestem głupia skoro myślałam, że mogę zajść w ciążę w takim dniu. Tabletki nie wypisał. Na następny dzień dostałam jednodniowe krwawienie które później zamieniło się w lekkie plamienie. Dziś zrobiłam test ciążowy który pokazał dwie wyraźne kreski czyli jednak w tamten dzień mogłam zajść w ciążę. Jak myślicie, warto się przejść do tego buca i go oświecić, że te jego kółeczko to nie wyrocznia i że swoją ignorancją może wyrządzić komuś wielka krzywdę?

Gość TAKAZLA
ja bym poszla!!!!!!! a tak apropo GRATULUJE!! :)

Gość TAKAZLA
aaaaa i moja mama kochala sie z tata w ostatnie dni okresu a 9 miesiecy pozniej na swiat przyszla moja siostrzyczka - teraz ma 9 lat :)

Gość v v v v v v v v v v v v v
2 dni przed okresem nie mozna zajsc w ciaze

Gość TAKAZLA
i dodam jeszce ze kazda kobieta jest inna i inaczej jej organizm reaguje, zdaza sie ze podczas 1 cyklu kobieta ma 2 razy jajeczkowanie - i to jest jakos tam udowodnione, chociaz bardzo zadko sie to zdaza... ale NIE USUWAJ!!

Gość zonaKraka
Dni płodne można wyznaczyć tylko przy regularnych cyklach, ale właściwie tylko monitoring owulacji w gabinecie daje pewność- bo NIGDY kobieta nie przewidzi czy akurat obecny cykl jej się nie przesunął z jakiegoś powodu... głupota tego lekarza mnie poraża. Ale chyba uświadamianie go nic nie da, najwyżej Ci powie że musiałaś źle miesiączkę albo dzień współżycia podać... bałwan.

Gość autorko nie opowiadaj bujd
w ciąże zaszłaś zdecydowanie wcześniej ! Jednodniowe plamienie to plamienie implantacyjne ktore pojawia się po 14 dniach od zapłodnienia jesli jest to prowo to marna.............

Moja kolezanka tak zaszla. Dzien przed spodziewanym okresem. Szybki slub i maja juz 3 latka :P a ty masz glowe zeby specjalnie isc i temu ginowi dipe truc w obliczu niechcianej ciazy :P

Gość cnwocnwdoc
o kurcze. idz i go nastrasz ze go pozwiesz, ze nie chcial ci wypisac to bedzie placil na dziecko jakies alimenty, czy cos za blad w sztuce, nastrasz kolesia, ja bym nie podarowala!

Gość nhn
A gdzie ja napisałam, ze to było plamienie implatacyjne hmm? Krwawienie pojawiło się w dniu w którym miałam dostać okres i nie ma mowy o tym abym zaszła w ciążę wcześniej ponieważ, ostatni raz przed tym stosnkiem współżyłam 3 lata temu, nawet słonica tak długo w ciąży nie chodzi! A do lekarza się dziś przeszłam i złapałam go na korytarzu i przy tłumie pacjentów powiedziałam jaki z niego "znawca". Prawie zaciągnął mnie siłą do gabinetu i dał skierowanie na badanie - betahcg. Podobno dzięki niemu można określić wiek ciąży więc ją określimy ;)