Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupuję panele

Kurde chyba jestem jakaś ułomna!obliczcie mi m2 ściany

Polecane posty

Gość jak można nie tyle nie znać
tak wygląda trapez :D http://www.google.pl/search?q=trapez&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DUxSUNaKEcXtsgbr24HABA&sqi=2&ved=0CCoQsAQ&biw=1024&bih=631 a tu są wzory na pola :D http://www.google.pl/search?q=trapez&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DUxSUNaKEcXtsgbr24HABA&sqi=2&ved=0CCoQsAQ&biw=1024&bih=631#hl=pl&tbm=isch&sa=1&q=pole+tr%C3%B3jk%C4%85ta&oq=pole+tr%C3%B3jk%C4%85ta&gs_l=img.3..0l3j0i24l7.36997.39108.0.39252.13.10.0.3.3.0.206.1420.0j9j1.10.0...0.0...1c.1.-WPTEjbik98&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=ea483c3a1cd3ae6f&biw=1024&bih=631 http://www.google.pl/search?q=trapez&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DUxSUNaKEcXtsgbr24HABA&sqi=2&ved=0CCoQsAQ&biw=1024&bih=631#hl=pl&tbm=isch&sa=1&q=pole+prostok%C4%85ta&oq=pole+prostok%C4%85ta&gs_l=img.3..0j0i24l9.18154.20212.2.20418.12.7.0.5.5.0.211.1107.0j5j2.7.0...0.0...1c.1.PVhzYPWDvq8&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=ea483c3a1cd3ae6f&biw=1024&bih=631 znając te dwa wzory policzycie pole każdej ściany która nie ma łuku.nawet w kształcie trapezu czy kwadratu :D

masz rację pracownik apteki zazwyczaj jest rozgarnięty a wśród pracowników budowlanki rozgarniętego trzeba ze świecą szukać :D jeszcze rozumiem że ktoś z polem powierzchni dachu ma problem ale pole ściany - dramat. nie wiem co to są winkle ale trapez musi mieć dwa boki równoległe więc takie coś o czym myslisz to czworokąt(trapezoid ) i aby policzyć pole najłatwiej podzielić na dwa trójkąty.

i widzę że znasz się ale tylko na tym co było na tablicy rysowane, ale jak się coś obróci o 90 stopni ale zmieni lekko tok rozwiązania to już się gubisz bo nie było takiego przykładu w szkole

co obróci człowieku ściana to nie figura obrotowa tylko płaska. może chodzi ci o pochylenie a nie obrót :D zgadłem ? to coś co ma równoległe ściany i prostopadła podlogę a góra jest pod skosem to właśnie trapezoid. trapez to też zresztą trapezoid tylko specyficzny. napisałem też jak liczyć pole tego - podzielić na dwa trójkąty i dodać. tu masz swoją ścianę :D http://www.google.pl/imgres?q=czworok%C4%85t&num=10&hl=pl&biw=1024&bih=631&tbm=isch&tbnid=R5botArBGim-yM:&imgrefurl=http://r077.prv.pl/&docid=t9H5tg275AWm2M&imgurl=http://r077.prv.pl/index_pliki/image048.jpg&w=450&h=450&ei=Q05SUJa6B87Wsgbo6oCoBA&zoom=1&iact=hc&dur=1233&sig=106200002009728120330&sqi=2&page=1&tbnh=127&tbnw=169&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:13,s:0,i:124&tx=149&ty=126&vpx=610&vpy=147&hovh=225&hovw=225

ja pierdole ale ty jesteś jebnięty jest taka figura trapez prostokątny, i weź go obróć o 90 stopni, to będziesz miał to o czym ci mówię, i nie mów mi że ściany się nie da obrócić, widać jak was uczą w tych szkołach, żadnego własnego pomysłu tylko gotowe wzorce z książek a jak trzeba pomyśleć to już nie bo nie było tego w książkach xxx np taki tylko skos trochę mniejszy obrocony o 90 stopni

trapez obrócony o 90% nadal pozostanie trapezem :D podstawa nie musi być na podłodze matole :D poza tym nie ma takich ścian na których wysokość ściany będzie dłuższa od jej szerokości bo to irracjonalne. no chyba że kwadratowy słup budujesz do którego można wejśc do środka :D

albo to sciana w tym "budynku" w warszawie między dwoma blokami w którym zamieszka jakiś izraelczyk :D

no to trapez w dodatku wcale nie jest odwrocony. trapez to też trapezoid podałem ci wyżej to samo tylko bez kątow prostych jak z tamtym sobie poradzisz w obliczeniu to z tym też dasz radę :D poza tym autorka nie ma czegoś takiego bo wtedy podała by wszystkie boki a nie tylko dwa w którym jeden jest skośny.

ja pierdole, podała Ci długość ściany przy podłodze i wysokość ściany w najwyższym punkcie i to jest trapez i liczy się jak trapez to co ja ci narysowałem

to co piszesz to trójkąt nie trapez bo każdy normalny wie że jak jedna ściana ma inny wymiar a druga inny to podaje się dwa wymiary. jeśli ma ścianę w kształcie trapezu i podała co podała oznacza iż nie jest debilem a jest zwyczajnie upośledzona.

ty nie czytasz tego co ona napisała, napisała że podała dwa wymiary aby było łatwiej policzyć, i dodała że wysokość ścian jest ze skosa,

w tym co narysowaleś wysokość nie jest ze skosa. notabene wysokość nigdy nie jest pod skosem bo musi być prostopadla do podstawy aby policzyć pole figury płaskiej. zawsze zresztą możesz policzyć całkę i też ci pole wyjdzie nawet jak masz u góry falę :D dlatego ciężko policzyć pole dachu jeśli jest np. pofalowany. może ona sobie wykłada pół ściany tymi panelami pod skosem kto to wie. jedno jest pewne że jest mega głupia.

zmienna liniowo toś wymyślił ścianę której wysokość przedstawia funkcja :D już lepiej nic nie pisz bo dogonisz głupotą autorkę tematu :D

Gość ta sciana nie jest zmienna
ma stala wysokosc. z jednej strony jest wysoka na 2,35 z drugiej na 2,45. czyli prostokat o wysokosci 2,35 i trojkat prostokatny o wysokosci 0,1 tak najlatwiej to policzyc. zmiennych tu nie ma. mozna tez policzc z wzoru na pole trapezu 1/2h(a+b) gdzie sciany beda podstawami trapezu a i b a podloga bedzie wysokoscia h. tylko wtedy trzeba sobie to wyobrazic. wzor na pole trapezu wynika z przeksztalcenia i zsumowania wzorow na pole prostokata i trojkatow. to co narysowales to specyficzny trapez - trapez prostokatny.

Gość królewnaśnieżksa
jak można nie tyle nie znać ja pierdolę jak ja nienawidzę takich typów jak ty :-O gościu weź spuśc z tonu bo wydzierasz mordę i cwaniaczkujesz , a gówno wiesz, bo nawet przeczytać 2 zdań ze zrozumieniem nie potrafisz tylko chwalisz się tu swoją rzekomą wiedzą (nota bene jakies kompleksy mega cię duszą, ze musisz innych wyzywać w takiej błahej sprawie) poniżając innych :-O tak robią tylko ostatnie matoły