Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralala.

i co ja mam zrobić?

Polecane posty

Gość tralala.

Witam, mam 15 lat, nie współżyje, myje się regularnie. Mój problem polega na tym iż bolą mnie mniejsze wargi sromowe występuje też lekkie swedzenie od cewki moczowej do warg mniejszych. Zastanawiam się czy ginekolog jest potrzebny czy po prostu, muszę zacząć używać jakieś maści lub czegoś potrzebny czy po prostu, muszę zacząć używać jakieś maści lub czegoś takiego. Byłam już jakieś 3 miesiące temu u ginekologa z podobnym objawiami jednak wtedy wydzielal się również płyn o nieprzyjemnym objawiami jednak wtedy wydzielal się również płyn o nieprzyjemnym , lekarz stwierdziła że to zakażenie bakteryjne, przepisał mi globulki zapachu, lekarz stwierdziła że to zakażenie bakteryjne, przepisał mi globulki masc i przeszło. Muszę jeszcze dodać że mam upławy od jakiś 6 lat, a pierwszej miesiaczki dostałam 5 lat temu czyli kiedy miałam 10 lat. Proszę o szybką pomoc bo nie wiem co robić

Gość Clotrimazolum
Kup krem Clotrimazolum i smaruj grubo. Powinno pomoc po kilku dniach. On jest na takie rozne swiady i pieczenia grzybicze. Dostepny bez recepty. Jak nie pomoze, to do lekarza.

Gość wizytaulekarza!
To nie pierwszy raz jak masz infekcję więc maści na chwilę tylko złagodzą objawy a nie wyleczą cię do końca - wizyta u lekarza wskazana i pewnie jakieś globulki dopochwowe lub antybiotyki. Uważam także, że powinnaś zacząć zabezpieczać się przed nawrotem tych zakażeń stosując probiotyki doustne. Ja biorę provag, probiotyk, który zapobiega właśnie nawrotom infekcji a dodatkowo jak będziesz go przyjmowac do leków, które przepisze ci ginekolog to on ochroni twój układ pokarmowy i moczowo - płciowy bo wtedy jesteś łatwiej narażona na niekorzystne drobnoustroje. Ponadto: zrezygnuj z kapieli, mycie tylko pod prysznicem, myj się płynami do higieny intymnej, nie noś stringów, mniej cukrów w diecie, a jeśli zaczniesz współżyć to seks z prezerwatywą.