Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ausencioo

Praca a studia dzienne - da się pogodzić?

Polecane posty

Gość Ausencioo

Do tej pory roznosiłam tylko ulotki i gazety, ale teraz zaczynam trzeci rok i chciałabym jakąś pewniejszą pracę...

Zależy jaki wydział, jaka praca. Na wydziale gier i zabaw bardzo łatwo pogodzić pracę ze studiami. Na studiach technicznych już trudniej. Wszystko zależy od ilości godzin na studiach i godzin pracy.

Myślę że się da, o ile nie ma sie innych obowiązków. Moi znajomi pracują np na 1/2 albo na 3/4 etatu na najróżniejszych posadach...a znowu inni nie mają żadnych obowiązków i ledwie nadążają z samymi studiami...

Gość Ausencioo
Jestem już na trzecim roku, więc zajęć mam malusieńko, niektóre raz na dwa tygodnie, więc mam bardzo dużo czasu. Dodam, że to typowo humanistyczny kierunek, ale że do tej pory miałam stypendium naukowe, nie zamierzam poświęcać mniej czasu na naukę.

Przecież możesz spróbować i jesli będziesz widziała że nauka na tym traci zawsze mozasz zrezygnować.

Gość dokontidziesz
dasz rade, u mnie na kierunku technicznym gdzie dzień w dzień były zajęcia,laborki mnóstwo ludzi pracowało, czasem opuszczali wykłady, odrabiali laborki, ale dawali radę, choć częsc osób brała dziekanke, ale to raczej dlatego, ze sie im uczyc nie chciało albo na egzamy i zaliczenia chodzic....

Gość Ausencioo
Masz rację:) Podziwiałam zawsze osoby, które umieją to wszystko łączyć. :)

Gość Ausencioo
A gdy były jakieś praktyki?

Gość a co za różnica?
ze studiami humanistycznymi i tak będziesz zdychać na bezrobociu :D 🖐️

Gość Ausencioo
Nie martw się o mnie, słonko :) I tak wyjeżdżam za dwa lata z kraju, więc problem mnie nie dotyczy ;)

Zapomniałam dodać że to bardzo rzadko są prace biurowe...raczej jakieś sklepy popołudniami, kelnerowanie, jeden kolega jest barmanem, koleżanka pracuje na popołudniowe zmiany w recepcji hotelu...