Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrześniowe szczęscie

płacz przedszkolaka

Polecane posty

Pierwszy tydzień do czwartku biegała do przedszkola z uśmiechem na twarzy. W piątek już uśmiech znikł a przed salą krok w tył i grymas na twarzy. Wczoraj nie chciała wysiąść z samochodu, płacz. Dzis to samo. Rozbierze się, ale przed salą płacz, trzyma mnie za szyję i oddaję dla przedszkolanki dziecko płaczące :( nie trwa to długo ok min (stałam pod drzwiami więc wiem). Z przedszkola wychodzi uśmiechnięta, zadowolona. Bawi się, rysuje, sama zasypia, razem z dziećmi je. Zastanawiam się co robić. Córka mało mówi, więcej po swojemu. Jesteśmy pod opieką logopedy, która stwierdziła , że przedszkole powinno pomóc w rozwoju mowy, bo dzieci wymuszą. Ja się boje że się zablokuje, że nie będzie mogła się porozumieć i zablokuje się jeszcze bardziej. Może zrobić miesiąc przerwy? Dobre rady mile widziane:)

żaden miesiąc przerwy! uspokaja się więc jest super! spokojnie, przyzwyczai się i przestania płakać :) dzieci różnie reagują. a i mową się nie martw. przedszkole naprawdę pomaga :) mój dziś też nie wiadomo dlaczego płakał, zapewne po 5 min przestał i bawi się super :) nie przejmuję się już tym, po tym co było w tamtym roku i po narodzinach młodszego takie płacze już mnie tak nie martwią jak na poczatku. w grupie syna były bliźniaczki - były bo juz w szkole są (grupy mieszane wiekowo, dzieci od 2,5 do 6 lat razem). jedna biegła od razu do sali, druga ciągle na mamie wisiała rano i kilka łez jej leciało, pomimo tego ze chodziła do przedszkola juz wiele lat!

ważna sprawa - nie pokazuj małej ze się denerwujesz, ze jest ci przykro! do przedszkola jedziesz jak gdyby nigdy nic, zawsze z uśmiechem na twarzy ją zostawiasz! bez drżenia rąk czy głosu. wiem ciężkie ale konieczne :)

Dziękuje. Ja się nie denerwuje, spokojna jestem, córce tłumaczę, że zawsze po nią wrócę jak tylko wstanie z drzemki, ze teraz jedzie się bawić, uczyc się, że będzie fajnie itp itd. :)

Gość spotkałam koguta
Ale miesiąc przerwy nic nie da, moze jedynie pogorszyć

Gość mama 3,5 leniej Julkiii
u mnie było odwrotnie pierwszy tydzien płacz -nawet zalozylam tu temat bo ja sama wychodzilam z płączem jak widzialam jak corka wrzeszczy ze nie chce zostac od poneidzalku było lepiej zero płączu raz tylko mowila ze nie chce isc ale poszła i płączu nei było teraz juz nawet nie mowi ze nie chce isc mysle ze twojej tez to minie moze sie cos wydarzylo co ją przerazilo-nie iwem pani krzykneła albo kazała jej cos zrobic a ona nie chciała moze jakis kooega ją pochnął

Gość wiosenna wiosenna ale nie
Przeczekaj i nie rób przerwy. Dzieci powinni pomoc w nawiazaniu kontaktu, u nas tez tak było.

Gość cyber cycki w necie
A moim zdaniem przewa sie może przydać jezeli dziecko się nie zaklimatyzuje. Co, ma beczec cały miesiąc ? ;/