Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona w tym temaciee

Do czego potrzebna jest JAVA w telefonie? i pytanie o Androida

Polecane posty

chciałam kupić telefon, w opisie technicznym jest zaznaczone java-brak co spowoduje brak tej funkcji? i jeszcze jedno pytanie o Androida czy tel. z androidem samoczynnie się łączy z internetem pobierając aktualizacje? jak to się odbije na moim rachunku? czy dodatki na androida ściąga się przez internet ? jeśli tak to ile to mniej więcej kosztuje? czy jeżeli nie ma w abonamencie internetu , to czy te pobierane dodatki mocno obciążą mój rachunek? z góry dziękuję za odpowiedzi jestem kompletnie zielona i nie mam się kogo poradzić wiec pytam tutaj

Po takich pytaniach mysle, ze lepiej glownie dla ciebie, bys odpuscila sobie taki telefon. kup sobie jakas nokie z czrnobialym wyswietlaczem. przynajmniej nie zrobisz wielkich oczu jak przyjdzie rachunek, skoro nawet nie wiesz po co jest java w telefonie daruj sobie androida i inne systemy.

Gość Android jest OK
Telefon z Androidem jest szybszy i na Androida jest od licha i trochę aplikacji, przewaznie darmowych. Np. sa programiki blokujące niechciane połaczenia czy automatycznie nagrywające rozmowy telefoniczne. To prawda że tel. z Andkiem potrzbuje internetu, ale jak masz w domu łacze stałe to kupujesz za 50 zł router bezprzewodowy i telefon może sie łaczyc za darmo z netem :) Do sterowania połaczeniem z netem są specjalne programiki na Androida, poza tym w ustawieniach telefonu moża ręcznie zabronić łaczenia się z netem (oczywiście płatnego) przez siec komórkową, Java jest w smartfonach z Anroidem niepotrzebna :)

Gość Android jest OK
oczywiście połaczenie z netem nie musi być cały czas :) A tu masz stronkę z aplikacjami https://play.google.com/store?hl=pl Musisz się tylko zarejestrować za darmo. te płatne aplikacje tak naprawde sa potrzebne tylko bardziej wymagającym użytkownikom

Android jest ok- dziękuję Ci bardzo za odpowiedz:-) kończy mi się umowa i muszę zmienić telefon, bo szwankuje teraz mam smartfona starszego typu bez tego całego androida telefon służy mi głównie do dzwonienia, wideorozmów,wysyłania smsów i mmsów, z internetu w tel korzystałąm sporadycznie(nie miałam takiej potrzeby) w domu mam router i bezprzewodowy internet nie szukam wypasionego smartfona, stać mnie na najnowszego Samsunga Galaxy S3, stać mnie na Aple, ale po co mi to? skoro i tak nie będę korzystała z wielu funkcji, telefon głównie ma mi służyć do dzwonienia czy Samsung Galaxy Ace2 będzie ok?

Gość jotem
A mnie stać na telefon ze złotą klawiaturą! Ale się nie chwalę. Po co więc tak się boisz o wysokość opłat, kobieto, skoro cię tak bardzo NA WSZYSTKO stać! Najwyraźniej blefujesz i na dodatek kłamać nie umiesz, bo to co napisaaś kupy się nie trzyma. Tak jak napisał Kevin Poniatowski - kup "se" nokię i będziesz mieć TYLKO telefon :) Nie wiem po co ci w ogóle router i internet w domu, skoro nie umiesz z tego korzystać. Masz smartfona starej daty jak piszesz ale bladego pojęcia nie masz, jak z tego korzystać. Bo nie zadawałabyś takich pytań, gdybyś tego "starego smartfona" lepiej poznała.