Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krysiaaaa_aa

dobry będzie taki kebab?

Polecane posty

Gość krysiaaaa_aa

Chciałam zrobić tak: -usmażyć pierś z kurczaka z przyprawami(nie lubię z samym kurczakiem bo ma taki zbyt łagodny posmak więc...) -usmażyć jeszcze mięso mielone -zrobić surówkę z czerwonej kapusty, -zrobić surówkę z pekińskiej, -do kebaba dorzucić kilka plasterków pomidora ogórka i cebuli -zrobić sos czosnkowy z majonezu, jogurtu i czosnku, i sos pikantny z papryczką też na bazie majonezu i jogurtu i to wszystko włożyć w taką specjalną dużą bułkę, nie w tortille. Myślicie, ze bedzie dobry??

Gość krysiaaaa_aa

Gość krysiaaaa_aa
no właśnie... tyle, ze ja lubie bardzooo mięsno mielone smażone z przyprawami ale kurczak też mógłby być... hmmm, ja lubie robić wszystko takie wypasione i znając mnie to 2 piersi z kurczaka do jednego kebaba bym wsadziła;p a mam do wykarmienia tym kebabem 6 osób;p

No to pokrój te piersi w paseczki i zrób najpierw marynatę- będzie bardziej wyrazisty smak po podsmażeniu. I ja posypuję jeszcze mięso startym serem wędzonym

Gość krysiaaaa_aa
Tak, tak- marynatę będę robiła. A myślisz, że jak tą pierś po usmażeniu rozdrobnie jeszcze to będzie dobra? Nie smakuje mi w kebabie domowym to, że zawsze są w nich kawałki kurczaka a z kebabiarni mięso jest takie cienkie, paseczki...