Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca777676

Przypisy w pracy mgr -pytanie:)

Polecane posty

Gość pytająca777676

Mam pytanko - czy jeśli piszę np. że art. 23 kodeksu cywilnego zawiera "katalog czegoś..." to czy muszę do akapitu robić przypis, że korzystałam z tego konkretnego artykułu? z góry dziękuję za pomoc

Gość pytająca777676
hm...bo właśnie mnie też wydaje si, że nie muszę skoro już w tekście składam pewnego rodzaju "deklarację", że korzystam z owego art.? a ktoś może jeszcze jakiś pomysł odnośnie tego tematu?;)

Gość pytająca777676
:)

Gość pytająca777676
naprawdę nikt się nie orientuje...?:)

Gość męski konkwistador
na 2 przykładach. 1. gdy piszesz w pracy zdanie "Kodeks pracy zawiera katalog przyczyn, dla których..." tuaj dajesz przypis (za slowem "pracy"): Zob. Kodeks Pracy z 1 stycznia 1965, art. 23, tekst jedn. Dz. U. z 2005 r., poz. 345. 2. gdy piszesz w pracy zdanie "Kodeks pracy w artykule 23 zawiera katalog przyczyn, dla których..." tutaj możesz odpuścić przypis albo tylko podać sygnaturę w jakim Dzienniku Ustaw szukać całego kodeksu.

Gość frodek
Ja na studia nie poszedłem, ale słyszałem plotki od studiujących znajomych, że takie rzeczy wyjaśnia pewien tajemniczy człowiek, o którym mówi się "promotor". Brzmi jak ksywa jakiegoś gangstera, więc o szczegóły wolałem nie pytać.

Gość pytająca777676
bardzo, bardzo dziękuję:)