Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Avenntka

Krwawiący pępek.

Polecane posty

Gość Avenntka

Kikut odpadł córce 3 dni temu. Od tamtego czasu utrzymuje się jednak krwawienie z pępka. Podbiega on krwią. Czyściłam go przy zmianie pieluszki, dzisiaj postanowiłam zostawić cały dzień, uznając, że może coś tam naruszam. Efektem tego jest cały pępek ubrudzony krwią. Powinnam się tym martwić? Zrobić jakieś badania? Nadmienię, że za późno zaczęłam brać witaminę K - biorę ją od 3 dni (czyli od 14 dnia życia córki), bowiem wcześniej o tym nie wiedziałam. Czy to może mieć jakiś związek? Córka ma też żółtą wydzielinę z pochwy. Jakie badania powinnam zrobić?

Gość uiuouii
normalne.za 2-3 dni ustanie krwawienie.

Gość eeeerrrkkkaaa
Jezeli masz jakies obawy to idz do lekarza.

Gość Avenntka
Dziękuję za komentarze. Czyli pępek obserwować i czyścic jak dotychczas? Moze cos innego kupic? Stosowalam octenisept i wydawal sie dobry. A czy zostawiacie ten serek wewnatrz? Tj miedzy wargami wiekszymi a mniejszymi. Pytalam poloznej, kazala zostawiac, pediatra to samo, ale kurcze, dla mnie to wyglada jak brud... Dorosla kobieta ma taka wydzieline jak sie kilka dni nie umyje. Przetarlam dokladnie rumiankiem, ale nie wiem juz sama czy to aby na pewno powinno sie zostawiac.

Gość Avenntka
Bylam u lekarza - 2 dni temu. Ale dla niej wszystko jest normalne. Nawet kolezanka corki, ktora miala zapalenie pecherza i prawie nie sypiala. Skwitowala to ze widocznie tak ma. Mieszkam w malym miescie, to jedyny pediatra tutaj. A nie wiem czy warto jechac dalej, czy moze przesadzam. To moje pierwsze dziecko i nie mam porownania.

Gość Avenntka
Corka kolezanki*

Gość Avenntka
pepek nie jest zaczerwieniony, nie smierdzi. Krew sie nie leje, chyba tylko nia podbiega. Robi sie wewnatrz caly umazany. Ta krew zasycha i wyglada jak maly strupek.

Gość tuitamtaram
do pepka uzywaj zwyklego spirytusu rektyfikowanego (np. lubelski). Namocz patyczek do ucha w spirytusie i przetrzyj pepek, powtorz czynnosc ok 4 razy dziennie. Ja tez uzywalam ocenisept, pepek zaczal sie babrac. poszlam do lekarza i kazal uzywac spirytusu. 2 dni i po problemie. :)

normalne. u nas też tak było z młodszym. położna kilka razy ten pępek oglądała (była codziennie przez pierwsze 2 tyg życia synka) i zawsze powtarzała że tak może być. po kilku dniach ustało. co do wydzieliny z pochwy to nie wiem, nie znam się.