Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muzykoterapia la

imiona i Polacy

Polecane posty

Gość muzykoterapia la

dlaczego tak malo jest tolerancji u nas w tej kwestii?Mam na mysli imiona z normalna pisownia i w miare pasujace do nazwiska.Dlaczego ?'?

Gość muzykoterapia la
przeczytalam na forum kilka pytan o imiona,ktore podobaja sie przyszlym mamom.Zadne sie nie uchowa!I od razu:bo dla psa,bo zydowskie,bo dzieci sie beda smialy...

a jednak tolerancja ma cos do rzeczy. Co innego napisac ze imie sie nie podoba a co innego ze jest dla pedala albo np Jan imie dla starego dziada.

Gość muzykoterapia la
mi tez sie nie podobaja przeciez niektore ,ale zrownywac z ziemia,bo ktos wymarzyl sobie Sare,Igora,Amelie czy Klementyne -ostatnie ,ktore widzialam-dlaczego?

No tak, już sobie wyobrażam dyskryminację wszystkich Janów, oddzielne getta dla Janów, parady równości Janów, każdy Jan z tyłu autobusu :classic_cool: Brak tolerancji wobec imion to trochę wyolbrzymione słowo. Po prostu kwestia gustu, hm?

Tak kwestia imion powinna byc kwestia gustu, czyli nazwalam syna Piotr, a znajoma mi mowi, nigdy mi sie to imie nie podobalo. To jest kwestia gustu. W odroznieniu od No co Ty przeciez to takie pedalskie imie. Wszyscy z tym imieniem to idioci.

Gość muzykoterapia la
mieszkam we Francji i naprawde sa tu imiona wsrod dzieci ...niezwykle... Sila rzeczy nie wszystkim sie podobaja-ale nie ma tego poczucia krytyki.Uwazam ,ze u nas brakuje wlasnie troche tolerancji...

Gość muzykoterapia la
przypomina mi sie Amelia-dla przykladu,ze wstretne,ze tylko z chorobami sie kojarzy,ze dziecku takie dac,to tylko niewyksztalcony moze...itd. Dlatego mowie,ze krytyka jest przesadna...Ja Amelii akurat nie mam,ale we Francji dosyc popularne imie...

Gość do z kadym dniem
no wlasnie-powinna to byc kwestia gustu,a jest brak tolerancji ;-)

Gość caramba !
a ja nie cierpie argumentu-"psie imie".Nie dawac psom ludzkich imion!

To jest kwestia gustu. Czytał ktoś w słowniku, co oznacza tolerancja? :D Nie lubię imienia Amelia, a czy to oznacza, że będę nienawidzić każdą dziewczynę/dziecko/kobietę o tym imieniu? Chyba nikt mi nie powie, że ludzie chodzą ze strzelbami i zabijają ludzi o tym imieniu, którego "nie tolerują" :classic_cool:

Gość do z kazdym dniem
brak tolerancji nie przejawia sie tylko w zabijaniu tych czy tego,czego sie nie toleruje...

Gość muzykoterapia la
Tolerancja wg. słownika wyrazów obcych to: „wyrozumiałość, pobłażanie dla cudzych poglądów, upodobań, wierzeń, dla cudzego postępowania. I dla mnie to oznacza,ze nie wyzywa sie" od idiotow z niskich warstw spolecznych,ktorzy na cale zycie krzywdza dziecko,ktore nigdy nie bedzie normalnym czlowiekiem z takim imieniem"ufff...

Gość ja,Daniel
no ,moge byc swiadkiem,autorko.Dowiedzialem sie na forum,ze facetem nie jestem,bo z takim imieniem to pedal albo zwierz .Ale ja twardy jestem ;-)

Gość muzykoterapio droga
a tak ogolnie,to Polacy za tolerancyjni nie sa,wiesz przeciez :-( A jezeli o imiona chodzi,to siostrzenica,tez we Francji,ma na imie Cerise(Czeresienka,prawda?)Nikt ja od pestek nie wyzywa ,-) Nawet do nazwiska pasuje.

Gość no to wam dorzuce imie
Oceane!Dokladnie -Ocean !Tak nazywa sie kumpela -Francuzka,zreszta. W Polsce nie wiem,czy by przeszlo...

Gość muzykoterapia la
wlasnie przeczytalam topik o imieniu Nadia. Moze nie moje ulubione,ale pasujace przeciez do polskich nazwisk i pisownia normalna. A tam o krzywdzeniu dziecka,ze w 100%patologia albo kurewskie imie... I to jest dla mnie wlasnie absolutny brak tolerancji-zrozumienia w tak niby niekonfliktowym temacie.I specyfika rodakow :-(

Gość moja przyszła synowa
ma na imię Amelia... i co mam zrobić, nie dopuścić do ich ślubu? a może przymknąć oko,bo ona jest Kanadyjką:D

Gość Luz de los Andes
autorko zgadzam sie-tylko w Polsce jest taki "najazd" na imiona innych! Nawet przy "parze roku" zapamietalam,ze ona ma na imie Berenika-bo takie dla mnie ladne-a glosy byly "z takim nazwiskiem-pojebane"A nazwisko -meza jakby co...No pewnie,kobieta powinna byla szukac meza wg. nazwiska!

Gość do wyzej...
racja!a jezeli spotkacie prostytutke-to gdzie powiedziane,ze nie moze wybrac pseudonimu z gustem ?I nie pisac,ze to kurewskie imie,cmoki!

Gość nocna zmiana
to krytykowanie imion jest przejawem kompleksow.. Ale jeden z najgorszych argumentow to ten "w szkole dzieci beda sie smialy","skrzywdzisz dziecko" Dzieci zdecydowanie nie funkcjonuja wg. tych kryteriow-no,chyba,ze nasluchaja sie ograniczonych rodzicow... I oby nie krzywdzili swoich dzieci ci nadajacy "prawidliowe" imiona...

Gość adriana b
ciesze sie,ze tak piszecie...Bo ja jestem absolutnie pewna wyboru imienia dla synka-Igorka.Ale kiedy przeczytalam wypowiedzi na forum,to trudno mi bylo uwierzyc,ze nie snie...koszmar!

Gość do Adriana b
a czy wiesz,ze imie Twojego synka jest pochodzenia germanskiego ? Ja mam synka Borysa-i jest to imie slowianskie,znane w Polsce od XV wieku-ale wpisy byly jadowite :-(

Gość up...
A Adriana to Twoje prawdziwe imie? Bo mi sie podoba wlasnie-tak na wszelki wypadek ;-)

Gość adriana b.
niestety,moje jest z tych pospolitych...Ale gdybym miala corke,to z tym imieniem :-)

Gość moja córcia to Adriana
innym się podoba -fajnie.Nie podoba-ich sprawa.