Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna megan

Niezależna, atrakcyjna... ale tkwię w toksycznym związku!

Polecane posty

Gość smutna megan

Ma ktoś tak? Nie rozumiem, dlaczego z nim jestem. Mogę odejść w każdej chwili. Mam swoją firmę, na powodzenie nigdy nie narzekałam.... Jak patrzę na te wszystkie kobiety, które wiedzą czego chcą i bez sentymentów mkną do przodu, to im zazdroszczę... bo ja nie wiem, co mam robić. Normalna kobieta po usłyszeniu słowa "idiotka", "kretynka", od razu pożegnałaby faceta... a ja? Ja nie pozostaję mu dłużna i też wyzywam go od najgorszych. Takie chamskie, wulgarne i agresywne vice versa... już nie wiadomo nawet kto zaczyna, zawsze się kończy tak samo... wyzwiskami i przepychankami. I tak już 7 lat :(

Gość wesola weronika
nie przejmuj sie 7 lat minelo to teraz bedzie z gorki

Gość jkjklskjskj
taaak, trafił swój na swego , dobrze wAM RAZEM , PO CO TO ZMIENIAĆ ??

Gość dlatego jest teoria
pokryta praktyką, że kobiety nie chcą dziś porządnych mężczyzn

Niezależna? Zależna, zależna. Gdybyś była niezależna, nie tkwiłabyś w toksycznym związku. Zależność i toksyczny związek wzajemnie się wykluczają.

Gość tristan345
Taki związek to jak nałóg. Pijak czy człowiek uzalezniony od narkotyków tez w pewnym momenicie orientuje się ze tkwi w bagnie, które go niszczy i unieszczęśliwia. Ale nie może zerwać z tym sam, potrzebuje zwykle pomocy innych, bo na tym właśnie polega nałóg. Tu masz odpowiedź dlaczego kobiety wychodza z toksycznych związków jak ktoś inny się trafi. Bo same z siebie są za słabe. I wracaja do tego jak pies który wraca do tego co zwrócił. Potrzebujesz wsparcia, sama nie dasz rady.

Gość jaccykkow
Uświadomiłaś sobie to, ze tkwisz w toksycznym związku, który Cie ogranicza, w którym jest Ci źle - to pierwszy (i chyba najważniejszy) krok do uwolnienia się. Poczytaj o toksycznych związkach, o toksycznej miłości, o współuzależnieniu (wbrew pozorom nie dotyczy tylko partnerek alkoholików). To pozwoli Ci zrozumieć samą siebie.

Gość do smutna megan
Mam tak samo i tez nie potrafie tego zmienic. tyle razy juz odchodzilam, potem lamalam sie i tak w kolko.

Gość Zinnka
Chyba lubisz wyzywac i lubisz byc wyzywana. Inaczej nie da sie tego wytlumaczyc. Dla mnie to kompletnie niepojete. Mam tylko nadzieje, ze nie macie dzieci, ktore tego wszystkiego sluchaja. Dorosli moga - jezeli chca - sobie lby pourywac. Ale dzieci powinny byc wychowywane w normalnych, zdrowycvh ukladach.

Gość Krakowiaczek 1
To sie nazywa przyzwyczajenie i strach przed samotnoscia

Gość ja mam tak samo
tylko, że to żona jest agresywną frustratką

Gość niezależna jesteś,że
szok