Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam - kobieta pytająca

Stomatolog w ramach NFZ - jak zarejestrować się na bezpłatną wizytę, czy ...

Polecane posty

... czy polecacie korzystanie z usług w ramach NFZ? czuje że czeka mnie leczenie kanałowe zęba leczyłam 2 zęby kanałowo - płaciłam nie małe sumy, za kanałówkę i znieczulenie i te 2 zęby - wypadły czy znieczulenie też jest w ramach NFZ i pytanie jak się zarejestrować na taką wizytę?

nikt nie wie?

Gość serenity five
kanalowego nie robią na nfz

Gość hfhfhfgh
na nfz to badziewnie robią wszystko

Gość serenity five
ja za siodemke leczona kanalowo wydalam w ubiegłym tygodniu 700 zł:O wizyt chyba z 4..

Gość xxssxxssxx
robią kanałowe, ale tylko od kła do kła

wiem ja też płaciłam za 1 zęba ok 400 zł plus znieczulenie 90 zł więc za 2 zapłaciłam ok 800 zł

Gość liamiusoo
NFZ nie refunduje kanalowego leczenia, musisz zaplacic, za znieczulenie do kanalowki tez znieczulenie refundowane jest tylko przy ekstrakcji zęba

Gość natalia870206
tak jak ktoś pisał - na nfz kanałowe tylko od 3 do 3 bodajże. Czy ja wiem, czy prywatnie lepiej robią ? Na nfz też możesz przecież poprosić np. o światłoutwardzalna plombę ... a znieczulenie na nfz jest słabe, ja tam zawsze biorę płatne, dodatkowe. Mam 1 plombe na nfz,a a chyba z 20 zębów łatanych ... masakra, jakie ździerstwo .. ale składki, oczywiście - trzeba bulić :(

jak zeby po kanałowym mogły Ci wypaść? Na NFZ nie polecam bo zapłacisz i tak tyle samo co prywatnie i w dodatku zęby od 1 do 3 podlegają kanałówce na NFZ ale i tak nie jest to za darmo-różnica chyba 10 zł od prywatnego leczenia. Jedynie to za opatrunek moze nie będziesz musiała płacić.

to że po kanałowych leczeniach wypadają zęby potwierdzają nawet stomatolodzy oczywiście po jakimś (niedługim) okresie czasu nawet wczoraj słuchałąm o leczeniu kanałowym w tvn style i nie poleacaja - ale co zrobić gdy jest zgorzel zębowa...

taaak na pewno ci wypadnie ząb jeszcze powiedz ze z korzeniem Ci wypadł, wypadają to plomby a zęby się krusza ! Jak jest zgorzel tzn ze ząb został nieprawidłowo oczyszczony z miazgi, nie dostał antybiotyku do korzenia i wyleczony kanałowo.

a poza tym sama mam leczone 4 zęby jeden mam 11 lat po leczeniu kanałowym drugi jakoś z 8 lat będzie 3 ze dwa i w ubiegłym roku miałam jeden leczony kanałowo- moje zęby są ogólnie słabe i odwapniają się ,ale jakość żaden mi po kanałówce nie wypadł...