Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Battast

Pieszo, rowerem, komunikacją miejską czy samochodem

Polecane posty

Gość Battast

Czesc Ciekawi mnie, jak najczesciej przemieszczacie sie w dniu codziennym. Pieszo, rowerem, autobusem i tramwajem czy moze samochodem? A moze inaczej? Ja ostatnio odkryłam piekno jazdy na rowerze. Samo zdrowie, licze ze infrastruktura rowerowa będzie się rozwijać. Jak jest u Was?

Gość ja najchetniej pieszo z kijami
nordic nawet po centrum miasta i w galerii handlowej, wygodnie, zddrowo i mam w nosie,czy to sie komu podoba,czy nie.

rowerem ale niedlugo sie skonczy bo rano jak jechalam to bylo 9C a ja zmarzluch jestem i w autko do wiosny trzeba wskoczyc

Gość Battast
O kijki to fajna sprawa. Nie zauwazylam, aby ktoś z niechęcią podchodzil do spacerujących nordic walking. Ja tez preferuje rower. Pewnie jak zrobi sie zimno to trzeba bedzie wskoczyc w samochód lub komunikacje miejska. Ale zamierzam trochę większy nacisk polozyc na eco driving (jazda na wysokim biegu, hamowanie silnikiem itp) - moze troche mniej zaszkodzę środowisku.

Gość Inikka
Tramwaj i przesiadka w autobus - niestety, do pracy na rowerze nie dojadę... Musiałabym wyjechać ok godziny wcześniej niż teraz. Uroki mieszkania na przedmieściach, inaczej niż tramwajem/autobusem się nigdzie nie dojedzie... A autka cóż, nie mam...

Gość Klara32
Do pracy komunikacją miejską, zwykle autobusem. Rowerem w weekendy. Mamy samochód, ale zazwyczaj korzystamy z niego przy okazji większych zakupów albo wyjazdu do rodziców:) Mąż kilka tygodni temu postanowił na zasady ekojazdy, więc mniej więcej wiem, o co w tym chodzi. Ale sama wolę być ekologiczna nie używając samochodu ;)

Gość Klara32
a propos poruszania się po mieście, również samochodem, znalazłam coś fajnego. Przydatne informacje można znaleźć, jeśli kogos interesuje ekojazda. Link dla zainteresowanych: http://miejskajazda.pl/

Gość Battast
O, dzięki Klara. Fajne kompendium wiedzy o eko i niezle filmiki z Mają. Thx